marți, iunie 28, 2022

Crește numărul persoanelor testate pozitiv cu „variola maimuței” în Europa

După ce două persoane din Marea Britanie au fost diagnosticate cu „variola maimuței”, Portugalia anunță și ea că a identificat 5 bărbați infectați, iar Spania testează aproximativ 23 de suspecți, transmite B1. 

Autoritățile sanitare portugheze au testat 20 de suspecți, însă numai cinci persoane au fost confirmate cu infecția. Aceștia provin din regiunea Lisabona și în Valea Tajo, iar starea lor de sănătate este una bună, potrivit gândul.ro.

După anunțul Marii Britanii, autoritățile sanitare din Europa monitorizează atent orice focar de boală. Focarul a fost înregistrat după ce o persoană venită recent din Nigeria a fost testată pozitiv. Cei doi bolnavi locuiesc în aceeași gospodărie și nu au intrat în contact cu pasagerul diagnosticat anterior.

Infecția virală este similară cu varicela umană și provoacă, de obicei, o boală ușoară, însă majoritatea bolnavilor au nevoie de săptămâni întregi de recuperare.

Directorul UKHSA, Dr. Colin Brown a reamintit că infecția „nu se răspândește ușor între oameni și necesită contact personal apropiat cu cineva care este simptomatic”. Riscul izbucnirii unei epidemii rămâne redus, asigură specialiștii din domeniul sănătăți.

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Campanii publicitare
    sales banner