joi, august 11, 2022

Cristoiu: În prezent, întreaga clasă politică românească, cu excepţia AUR, e paralizată la gândul că fie și un suspin l-ar putea supăra pe Iohannis, „stăpînul (deocamdată) sistemului”

Jurnalistul şi analistul politic Ion Cristoiu scrie, într-un articol pe blogul personal, că în prezent întreaga clasă politică românească, cu excepţia AUR, e paralizată la gândul că fie și un suspin l-ar putea supăra pe Iohannis, considerat „stăpînul (deocamdată) sistemului”.

Iată textul:

„Liderul AUR se însoară. Potrivit anunțului public, făcut de domnia sa fericitul eveniment – ca să folosim și noi un clișeu de telenovelă – va avea loc pe 27 august 2022, în satul Oveselu din Vâlcea.

Pe Facebook, unde susține o veritabilă campanie publicitară despre nunta sa, George Simion a scris:

„Aștept toți românii să se bucure alături de mine. Cea mai mare bucurie pentru mine e dacă veți fi prezenți.
Să veniți în cămașă populară!”

Într-un alt mesaj eroul viitorului „eveniment fericit” a venit cu precizări în privința invitației:

„Știu că e departe pentru unii dintre voi, dar ne organizăm cu autocare din fiecare județ. Nu am glumit: Vă aștept pe toți (…) Pentru mine e important să veniți, nu daruri sau altceva. Obligatoriu e să veniți în cămașă tradițională”.

George Simion s-a remarcat, încă de la intrarea AUR în Parlament, drept Liderul unui partid care a luat în cătare pe nimeni altul decît Klaus Iohannis.
Clasa politică e paralizată la gîndul că fie și un suspin l-ar putea supăra pe Stăpînul (deocamdată)  Sistemului. Urile sale sînt periculoase. Pentru că sînt urile unui om mărunt.

Presa de după formarea Marii Coaliții s-a transformat într-un muștiuc al lui Klaus Iohannis.
Cu mici excepții, site-urile și televiziunile de știri cît de cît independente șovăie să-l atace.

În acest context de transformare a României într-o marmeladă în care Klaus Iohannis își vîră deștu pentru a-i gusta dulceața, campania dusă de AUR a stîrnit mînia Neamțului de la Cotroceni. Și împotriva AUR s-a pus în mișcare o mașinărie politică (dirijată de Alexandru Muraru) și una mediatică (avînd drept vîrf de briceag Digi 24) pentru a identifica partidul cu Mișcarea Legionară și pe George Simion cu Corneliu Zelea Codreanu.

Un mijloc abject, folosit și de comuniști între 1944-1947 pentru a scoate din joc partidele și liderii advesari, constînd în acuzația de fascism.
E o axiomă a Istoriei că nimic nu face rău unui regim decît slugărnicirea lui propagandistică de către proști.
Asta deoarece proștii se definesc și prin excesul de zel.

În excesul de zel al luptei împotriva lui George Simion, cei de la UM Digi 24 au declanșat o campanie menită a identifica Nunta lui George Simion cu Nunta lui Corneliu Zelea Codreanu.
O prostie.
Mai întîi pentru că asta înseamnă o uriașă publicitate gratuită făcută lui George Simion.

Nunta lui Corneliu Zelea Codreanu din 1925 a devenit un reper istoric. Identificînd Nunta lui George Simion cu nunta lui Corneliu Zelea Codreanu nu faci altceva decît să dai semnificație istorică unui fapt prezent lipsit de așa ceva.

George Simion a invitat pe toți românii – și sigur românii din AUR – vor veni la nuntă în cadrul politicii sale de a se înfățișa ca un Amic al Poporului.
Nu văd nici o semnificație politică în asta, așa cum a fost cazul Nunții lui Codreanu.

Nunta lui Codreanu s-a petrecut într-un anume context moral și social-politic. Ea nu poate fi imitată de nici o altă nuntă.
Despre această Nuntă vom publica într-un alt număr documente luate din Arhivele SRI și din cărțile lui C.Z. Codreanu.

Sigur e că:

 1. Nunta lui Codreanu de la Focșani, a fost gîndită ca un moment de exploatare a gloriei dobîndite de CZ Codreanu după achitarea de la Turnu Severin.
 2. Nunta lui Codreanu a fost o operațiune de marketing politic prin desfășurarea în stil tradițional românesc.
  Era vremea cînd așa ceva conta.
  Nu cred că azi mai aduce voturi o nuntă cu nuntași în costume populare.
 3. Nunta lui Codreanu a fost gîndită și ca replica dată Guvernului PNL, cel care încercase să-l înfunde pe C.Z. Codreanu prin Procesul de la Turnu Severin.
  Nu întîmplător, Siguranța s-a ocupat riguros de acest eveniment.
 4. Nunta lui Codreanu ține exclusiv de personalitatea unică a lui Corneliu Zelea Codreanu.
  Nici Corneliu Vadim Tudor la vremea lui și nici George Simion azi nu-l pot înlocui.

Am respins și resping asemănarea AUR cu Mișcarea Legionară și a lui George Simion cu Corneliu Zelea Codreanu din motive ținînd de rigoarea cercetării de istoric și nu pentru a-i scuti de acuzațiile de fascism”.

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Campanii publicitare
  sales banner