vineri, august 19, 2022

CTP: Dacă România ar fi atacată, iar românii ar fi chemaţi la arme de d-nii Cîţu sau Ciolacu, nu ar veni; doar dacă Nicolae Ciucă ar lansa un astfel de apel ar fi ascultat

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a afirmat că în ipoteza în care România ar fi în situația Ucrainei și ar exista mobilizare generală, iar cetățenii ar fi chemați la arme, singura persoană care ar fi ascultată la o asemenea chemare ar fi prim-ministrul Nicolae Ciucă, scrie bugetul.ro. 

Cristian Tudor Popescu: ”Mai întâi despre domnul Ciucă aș vrea să spun ceva. Dacă România ar fi atacată cum este Ucraina în momentul de față și ar chema la arme pe cetățeni, mobilizare generală – dacă așa cum face președintele Zelenski în Ucraina ar face-o președintele Iohannis – credeți că apelul președintelui Iohannis ar fi ascultat și ar fi urmat de foarte mulți cetățeni?”

Jurnalist: Nivelul de încredere al președintelui Iohannis, cel puțin matematic, în sondaje, nu este mare.

Cristian Tudor Popescu: ”Nu este. Același lucru s-ar întâmpla și dacă cel care ar chema la arme ar fi domnul Cîțu sau domnul Ciolacu. În acest moment singura persoană care ar fi ascultată la o asemenea chemare este domnul Ciucă. Eu am avut problemele mele cu domnul Ciucă – problemele sunt ale lui – drept pentru care l-am și numit generalul Flexiglas din niște motive pe care le consider foarte întemeiate. Dar în acest moment, las la o parte toate astea – pentru că situația este de așa natură încât trebuie să lași așa ceva la o parte – și constat că domnul Ciucă, prin calitatea sa de general și militar și prin faptul că și-a mai îmbunătățit discursul. Acum a avut un discurs destul de bun (premierul a mers vineri seara la vama Siret, acolo unde se află cea mai mare parte din refugiații ucraineni care au intrat în România – n.r.) față de începuturile carierei sale politice publice. Este mai plauzibil, mai credibil, face o anumită legătură cu oamenii, deci ar fi cam singura persoană care ar fi ascultată într-un astfel de moment”, a declarat gazetarul la Digi24.

spot_img

3 COMENTARII

  1. Avem armata . avem politie , avem jandarmerie si avem fffff multi din acestia care au iesit la pensie la 50 de ani si care trebuie mobilizati dar la cat sunt de RETATRDATI jandarmi ar da amenzi romanilor ca nu i lasa pe rusi sa inainteze

  2. Marele analist CTP…problema e mai adanca: cand iti bati joc de populatia unei tari fara sa intelegi ca cel mai bun lucru pentru o tara e sa isi pastreze cetatenii, iti meriti soarta. Ati furat tara asta cu totul ca sa va faceti palate si averi colosale iar in jurul vostru e doar mocirla. Cand vin vremuri grele NU puteti sa aveti pretentii ca cineva sa se inroleze si sa lupte pentru o tara a voastra. Ce pe noi ne-ati gonit din ea. Luptati voi, toti politicienii care ati furat. Daca nu ati fi furat atatia bani lumea o ducea mai bine si nu mai pleca nimeni din tara. Acum vreti sa vina diaspora sa lupte. Pentru ce? Pentru voi?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Campanii publicitare
    sales banner