Cum poate fi traversată o localitate carantinată în interes de serviciu

Deszăpezire București

O persoană poate folosi o adeverință, în cazul în care traseul spre locul de muncă trece printr-o localitate carantinată, în vederea traversării acesteia, a precizat Grupul de Comunicare Strategică.

Adeverința trebuie emisă de angajator pentru a ajunge la destinație, fără însă a staționa în zona izolată de autorități, potrivit GCS, citat de digi24.ro.

Astfel, cineva care nu domiciliază într-o localitate aflată în carantină și dorește să traverseze o altă localitate aflată în carantină pentru a ajunge la locul de muncă trebuie să prezinte forțelor de ordine o adeverință de la angajator.

Potrivit GCS, în fiecare ordin de carantină al unei localități există o normă care se referă la tranzitarea localității, fiind interzisă oprirea în localitate. De asemenea, în adeverința de angajator trebuie stabilite căile de circulație pentru tranzit. Modelul adeverinței de la angajator este cel din perioada stării de urgență.

Măsura se aplică și în cazul celor care vor să  localitățile carantinate din jurul Bucureștiului pentru a ajunge la muncă.