Cursanți ai Colegiului Național de Afaceri Interne în vizită la Comisia pentru apărare din Camera Deputaților

Conform unui comunicat de presa, presedintele Comisiei pentru aparare, deputatul Dorel Caprar (Grup PSD) a primit, luni, 11 iunie, vizita cursanților Colegiului Național de Afaceri Interne.

”Cu această ocazie, am prezentat activitatea specifică și importanța atribuțiilor Comisiei, având în vedere aspecte legate de sfera de competență, atât pe dimensiunea legislativă cu inițiative legislative dezbătute sau aflate în sesizare, realizarea controlului democratic asupra sistemului naţional de securitate, dar și rolul diplomației parlamentare.

Dorel CăprarAm subliniat preocuparea membrilor Comisiei de a adopta legislația necesară în materia implementării legislației europene, precum și pentru punerea în aplicare a angajamentelor internaționale asumate de România. În continuare, am evidențiat și modalitatea de lucru în format reunit al Comisiilor pentru apărare, ordine publică și siguranță națională ale Camerei Deputaților și Senatului.

Din punct de vedere al diplomației parlamentare, am menționat intensificarea întâlnirilor de cooperare, atât în format bilateral, cât și multilateral, dar și participarea la numeroase conferințe internaționale, activități menite să crească prezența și implicarea Comisiei în domeniile de interes.

Comisia aparareTotodată, am exprimat întreaga deschidere pentru dialog interinstituțional și le-am urat succes în cariera profesională viitorilor absolvenți, cu certitudinea că urmarea acestui modul de pregătire în domeniul politicii de securitate și al apărării naționale este deosebit de util celor care doresc să ocupe funcții de conducere și decizie în instituțiile statului.

La finalul întâlnirii, am avut onoarea de a primi Placheta de Onoare a Colegiului Național de Afaceri interne din partea reprezentanților corpului profesoral al acestei prestigioase instituții.” a transmis președintele Comisiei, Dorel Căprar.