joi, ianuarie 20, 2022

Dacian Cioloș: Vom construi un guvern din umbră. În 2024 vrem să câștigăm toate alegerile

Președintele USR, Dacian Cioloș, a declarat, miercuri, pentru Digi24.ro, că USR va construi un guvern din umbră, iar în 2024 își propune să câștige toate alegerile.

„Noi vom construi un guvern din umbră în perioada următoare. Acum sunt miniștrii care nu au nicio treabă cu portofoliul respeciv. Noi aveam miniștri pregătiți. Avem obiective pe care le vom urmări. Ne vom asigura că PNRR-ul care a fost negociat de minștrii noștri va fi respectat”, a spus Cioloș.

Întrebat despre un posibil pol liberal pentru 2024 și dacă USR poartă discuții cu Ludovic Orban, Cioloș a răspuns:

„Depinde în ce direcție vrea să o ia domnul Orban. Nu excludem nici discuții cu oameni de bun simț din PNL. Eu văd că sunt convulsii destul de importante în PNL. E deja o hemoragie. E important, și aici vom discuta foarte serios, pentru că USR înțelege rolul unei Opoziții reformatoare, cu adevărat liberale și ne vom juca rolul acesta. Și vom fi deschiși pentru colaborări cu viitoare mișcări politice, fie din interiorul PNL fie din afară, ca să construim un pol cu adevărat reformator, liberal pentru 2024.

AUR e treaba lor să își defineasă direcția în care să meargă. Până acum am văzut că și-au asumat minciuni legate de pandemie și au murit oameni din cauza acestor minciuni propagate formal de AUR. AUR trebuie să dea explicații românilor pentru asta”.

spot_img
Campanii publicitare
    sales banner