vineri, mai 20, 2022

Dâmboviţa: CJ anunţă semnarea protocolului de colaborare cu CNAIR pentru centurile Târgovişte şi Pucioasa-Fieni

Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Corneliu Ştefan, anunţă joi că a semnat protocolul de colaborare cu CNAIR pentru implementarea inelului 2 de centură al municipiului Târgovişte, precum şi centura Pucioasa-Fieni.

‘Transformăm judeţul Dâmboviţa! La prima oră a dimineţii am semnat protocolul de colaborare cu Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere pentru implementarea inelului 2 de centură al municipiului Târgovişte şi a centurii ocolitoare a oraşelor Pucioasa şi Fieni. Cele două investiţii se ridică la 305 milioane de euro’, precizează, într-o postare pe Facebook, preşedintele CJ Dâmboviţa, Corneliu Ştefan.

Acesta spune că dezvoltarea infrastructurii rutiere este prioritară pentru Consiliului Judeţean Dâmboviţa.

‘Este încă un pas important pentru transformarea judeţului Dâmboviţa din toate punctele de vedere: dezvoltare teritorială şi creştere economică, noi oportunităţi pentru mediul privat, decongestionarea traficului rutier şi siguranţa în trafic’, afirmă Corneliu Ştefan.

Lungimea totală a traseului pentru inelul 2 al centurii Târgovişte este de 15,28 km. Vor fi patru benzi, câte două pe sens, şi va fi prevăzut cu cinci intersecţii amenajate cu sensuri giratorii sau noduri rutiere. La momentul studiului de prefezabilitate, valoarea estimată a inelului 2 de centură este de 727 de milioane de lei.

Inelul de centură al oraşelor Pucioasa şi Fieni are o lungime 15,13 km. Sunt prevăzute patru benzi, câte două pe sens. Drumul de ocolire al celor două oraşe are prevăzute 8 pasaje, 7 poduri şi o punte pietonală. Valoarea lucrărilor este de 782 de milioane de lei.

‘Mulţumesc întregii echipe de la Consiliul Judeţean Dâmboviţa, tuturor consilierilor judeţeni şi ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, cel care a înţeles cât de importante sunt aceste noi drumuri pentru judeţul nostru. Protocolul va reglementa modul de colaborare interinstituţională în vederea realizării acestor viitoare artere rutiere extrem de importante pentru dezvoltarea judeţului nostru’, mai spune preşedintele CJ Dâmboviţa.

Sursa: PRESSONLINE

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Campanii publicitare
    sales banner