luni, octombrie 2, 2023

Dâmboviţa: Mii de credincioşi în pelerinaj la moaştele Sf. Nifon, la Târgovişte

Câteva mii de credincioşi au venit, joi, la Târgovişte, la sărbătorirea Sfântului Nifon, în pelerinaj la moaştele sfântului.

Slujba a fost ţinută la Catedrala Mitropolitană din Târgovişte, iar credincioşii se pot închina la moaşte până seara târziu.

‘Biserica a rânduit ca sfinţii să fie modele de urmat, pentru că ei mărturisesc prin viaţa şi faptele lor bucuria prezenţei lui Dumnezeu. Venirea dumneavoastră aici, iubiţi credincioşi, într-un număr aşa de mare reprezintă un semn puternic de încredere, de bucurie şi de speranţă în mai bine, un mijloc de a manifesta credinţa în Dumnezeu, care străluceşte întotdeauna prin sfinţii săi. Este, în acelaşi timp, o descoperire a forţei comuniunii şi spiritului de solidaritate creştină. Sfântul Nifon a dovedit toate aceste însuşiri, el este primul sfânt canonizat pe teritoriul românesc’, le-a spus arhiepiscopul şi mitropolitul Nifon credincioşilor veniţi la Mitropolia Târgoviştei.

La finalul slujbei au fost lansate mai multe volume ale Editurii Arhiepiscopiei Târgoviştei şi au fost acordate diplome de excelenţă elevilor premianţi ai concursurilor şcolare, precum şi profesorilor care i-au îndrumat.

La manifestările de la Târgovişte au fost prezenţi: preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, miniştrii Petre Daea, Lucian Romaşcanu, Alexandru Rafila, precum şi parlamentari şi oficialităţi locale.

Sursa: PRESSONLINE

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Campanii publicitare
    sales banner