Dan Vîlceanu: Un salariat nu poate controla dacă patronul îi plătește sau nu asigurările sociale

Dan Vilceanu

Președintele PNL de Gorj, deputatul Dan Vîlceanu, arată printre altele de ce Curtea a declarat neconsituțională legea pensiilor și de ce pensia de invaliditate nu poate fi în directă legătură cu efectuarea unui stagiu de cotizare de 15 ani, așa cum propuneau PSD-ALDE.

Este absurd să crezi că o persoană își poate programa un accident în urma căruia nu mai poate munci! După logica PSD-ALDE, aceste accidente ar fi trebuit să se întâmple după efectuarea stagiului minim de cotizare, a explicat Dan Vîlceanu.

De asemenea, PNL a obținut și renunțarea la articolele prin care acordarea pensiei era condiționată de plata contribuțiilor de către angajator.

„Un salariat nu poate controla dacă patronul îi plătește sau nu asigurările sociale; cel care trebuie să verifice este instituția statului- ANAF. Guvernarea PSD-ALDE era în stare să lase românii fără pensie dacă angajatorul nu achită contribuțiile”, a mai declarat Dan Vîlceanu.

CCR a respins ca neîntemeiată obiecţia de neconstituționalitate şi a constatat că sintagma „cu valabilitate permanentă” cuprinsă în art.52 cu referire la lit.a) din lege este constituţională în raport cu criticile formulate. De asemenea, Curtea urmează să se pronunțe pe alte aspecte sesizate de PNL pe Legea Pensiilor.