Dăncilă: Biletele de călătorie pentru persoanele cu handicap, distribuite de ONG-uri

persoane cu handicap

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat miercuri că Guvernul va aproba în şedinţă o măsură prin care biletele de călătorie gratuită pentru persoanele cu handicap vor putea fi ridicate şi distribuite acestora şi de către organizaţiile neguvernamentale care le protejează şi le promovează drepturile.

„Prin consultările cu organizaţiile neguvernamentale am găsit o soluţie prin care să reducem birocraţia şi să asigurăm mai uşor accesul persoanelor cu dizabilităţi la biletele de călătorie gratuită.

Potrivit noilor reglementări, biletele de călătorie gratuită pentru persoanele cu handicap vor putea fi ridicate şi distribuite acestora şi de către organizaţiile neguvernamentale care le protejează şi le promovează drepturile”, a spus premierul.

dancila guvViorica Dăncilă a adăugat că aceasta este o soluţie alternativă la cele prevăzute până acum în legislaţie şi anume eliberarea biletului de călătorie gratuită numai în baza cererii persoanei cu handicap, a reprezentantului legal sau alte persoane cu împuternicire notarială în acest sens sau în baza cererii asistentului personal.