Dăncilă, după modificările din structura Guvernului: Voi avea o discuție telefonică cu președintele

dancila_iohannis

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, după şedinţa CEx al PSD, că imediat ce va ajunge la sediul Guvernului, îl va suna pe preşedintele Klaus Iohannis pentru a discuta pe seama modificărilor în componenţa Executivului care au fost decise în cadrul PSD.

„Voi discuta cu preşedintele imediat ce ajung la Guvern. Voi avea o discuţie telefonică cu domnul preşedinte şi îi voi spune despre nominalizările pe care le avem în vedere şi sper să îşi dea acordul, să facă aceste nominalizări pentru că este foarte important să intrăm în normalitate acum când deţinem şi preşedinţia rotativă. Eu întotdeauna merg pe buna credinţă şi pe faptul că şi preşedintele României trebuie să dea dovadă de responsabilitate şi să înţeleagă că e o decizie politică, o decizie a primului-ministru şi că trebuie să existe colaborare şi să accepte aceste nominalizări”, a declarat Viorica Dăncilă.

CEX PSD a votat propunerile de miniștri pentru Ministerul Fondurilor Europene și Ministerul Românilor de Pretutindeni asta în contextul în care Rovana Plumb și Natalia Intotero sunt candidate pentru Parlamentul European.

Mai exact, deputatul Oana Florea pentru Fonduri Europene și senatorul Liviu Tit Brăiloiu pentru Relația cu Românii de Pretutindeni.

De asemenea, tot în ședința CEX s-a votat și schimbarea ministrului Justiției, Tudorel Toader. Eugen Nicolicea este cel votat pentru a îl înlocui pe Tudorel Toader.