Dăncilă îi dă replica lui Iohannis / Refuzul preşedintelui – bazat pe oportunitate, nu pe legalitate, iar oportunitatea aparţine primului-ministru

dancila vizita prahova

Refuzul preşedintelui de a numi trei miniştri este bazat pe oportunitate, nu pe legalitate, iar oportunitatea aparţine primului-ministru, a declarat miercuri premierul Viorica Dănciă.

  • „Am văzut declaraţiile domnului Iohannis. Am primit refuzul. Aşa cum mă aşteptam, refuzul este bazat pe oportunitate, şi oportunitatea este a primului ministru, şi nu pe legalitate.

Cred că trebuie să înţeleagă că fiecare avem anumite atribuţii şi că trebuie să ne încadrăm în aceste atribuţii. (…) Eu cred că această motivare trebuia să fie pe legalitate şi nu pe oportunitate.

  • Oportunitatea, repet, trebuia să fie a primului ministru, care îşi asumă buna funcţionare a Guvernului şi bineînţeles implicaţiile pe care le presupune acest lucru.

Am văzut că domnul preşedinte nu a ratat ocazia de a pune iar la colţ Guvernul României. Mă aşteptam la obiectivitate din partea domnului preşedinte şi să spună faptul că este bucuros că România are o creştere de 5% în primul trimestru al acestui an – lucruri care sunt evidente. Şi cred că astfel puteam să avem şi o imagine bună de ţară. Şi cred că în primul rând trebuia să ne gândim la acest lucru şi după aceea la beneficiile personale sau electorale, şi cred că această abordare ar fi benefică în primul rând pentru România şi pentru români”, a afirmat Viorica Dăncilă, aflată într-o vizită în judeţul Prahova.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, miercuri, la Palatul Cotroceni, că a transmis PSD, în scris, refuzul său cu privire la propunerile pentru ministerele Justiţiei, Fondurilor Europene şi Românilor de Pretutindeni.

Iohannis – BLOCHEAZĂ din nou Guvernul: Astăzi le-am dat PSD-iștilor refuzul meu și în scris, ca să înțeleagă mai bine că nu sunt de acord cu această remaniere