Dăncilă nu o susţine pe Kovesi: Este doar o opinie personală, decizia trebuie luată în partid

kovesi urmarita penal

Preşedintele PSD, Viorica Dăncilă, a reafirmat vineri, la Ambasada Franţei, că nu o susţine pe fosta şefă a DNA, Laura Codruţa Kovesi, pentru funcţia de procuror european, aceasta fiind doar o opinie personală, decizia urmând a fi luată în partid.

Este foarte bine doamna Kovesi este aici, este foarte bine a fost invitată, mă bucură prezenţa, dar eu am spus şi repet acest lucru: opinia mea, personală, este că fiecare trebuie să-şi lămurească anumite lucruri atunci când candidează pentru o funcţie şi acest lucru ar fi şi în beneficiul domniei sale. Atâta timp cât există anumite aspecte legate de domnia sa, eu, personal, nu cred este oportună o susţinere.

Dar, acest lucru, aşa cum am spus, îl vom stabili în forumurile statutare din punct de vedere al partidului. Aceasta este opinia mea şi sunt constantă opiniilor pe care le am.”, a declarat premierul.

dancila_iohannisÎntrebată dacă este din nou în dezacord cu preşedintele României, Klaus Iohannis, care a declarat ieri o va susţine pe Laura Codruţa Kovesi, Viorica Dăncilă:

Fiecare avem dreptul la opinie, aşa este în democraţie. Dacă aceste opinii sunt divergente, acest lucru nu este un lucru neobişnuit. Este opinia mea şi o susţin. Pentru , de fiecare dată am spus că atunci când cineva accede pentru o anumită funcţie, trebuie nu aibă semne de întrebare referitoare la activitatea domniei sale. Şi acest lucru îl gândesc pentru toate persoanele, nu neapărat pentru doamna Kovesi.

Ştiţi foarte bine doamna Kovesi a fost revocată în timpul unui ministru care făcea parte din guvernul pe care-l conduc şi susţin ceea ce am spus şi atunci.