Dăncilă s-a DEZLĂNȚUIT împotriva opoziției: O gașcă avidă de putere a votat moțiunea doar pentru a distruge Guvernul și PSD – Deja se sfâșâie între ei!

„Cei care au votat moțiunea nu au niciun program de guvernare, nefiind decât „o gașcă avidă de putere, care a dorit doar distrugerea guvernării și a PSD„, și ai căror membri „au început deja să se sfâșâie între ei„, a afirmat sâmbătă premierul Vorica Dăncilă, președinte al PSD.

  • „Vă mărturisesc că discursul pregătit pentru această zi arăta altfel până în ziua de joi. Știu că ceea s-a întâmplat (n.r. – adoptarea moțiuniii de cenzură) v-a afectat și vreau să știți că vă înțeleg.

Cu toate acestea, mă bucur mult să vă fiu astăzi alături și mă bucur din toată inima, dragi colegi, să văd că avem în continuare spiritul și energia de luptător în partidul nostru, că ele nu mor niciodată, indiferent de vremurile pe care le traversăm. Dragi colegi, acesta este momentul în care trebuie să înțelegem că e datoria și e șansa noastră să luptăm cu toate forțele în această campanie. Pentru victorie! Să nu vă îndoiți nicio clipă de puterea pe care o avem și de ceea ce putem face împreună!„, a declarat Viorica Dăncilă la lansarea candidaturii sale la alegerile prezidențiale, eveniment care a avut loc la Romexpo.

Aceasta a amintit că PSD are în față trei competiții electorale în care are nevoie de unitate pentru a fi din nou învingător.

„Aceste alegeri nu vor fi simple bătălii de campanie, vor fi un adevărat război în care va fi nevoie să ne punem nu doar solidaritatea, efortul și munca, dar și inimile și tot curajul de care putem da dovadă! Și o vom face! (…) Aceste forțe cu care noi luptăm acum or distrugerea PSD, vor dispariția noastră ca partid și au spus-o clar în discursul public. Este singura lor miză și singurul lor obiectiv.  Uitați-vă la ce s-a întâmplat joi în Parlament. Credeți că își doresc să guverneze? I-ați văzut să vină cu vreun program sau vreun proiect pentru țară? I-ați văzut interesați sau pregătiți să preia guvernarea? I-ați văzut măcar bucuroși după ce a trecut moțiunea?! Nu, dragi colegi. Erau preocupați, pentru că știau că e doar o victorie de etapă și mai au mult de muncă dacă vor să ne doboare. Pentru ei, nu căderea guvernului a fost miza. Ci dispariția Partidului Social Democrat! Iar această moțiune a fost doar primul pas dintr-un plan elaborat și meschin de a ne elimina din competiție„, a arătat premierul.

Potrivit acestuia, „cei care și-au dorit să vadă guvernul căzut și care vor PSD doborât vor regreta, pentru că vor fi curând taxați la vot de români, pentru că își vor arăta măsura incompetenței și a nepriceperii mai repede decât își imaginează„.

„Pentru că își vor devoala impostura și se vor arăta întregii țări așa cum sunt: o gașcă de amatori, avidă după o putere cu care nu știu ce să facă, pe care nu știu cum s-o pună în slujba oamenilor și a țării. Vedem deja că au început cu greaua moștenire. Au trecut 2 zile, dragi colegi, și încep să își arate neputința și să încerce să își pregătească terenul pentru eșec. Pentru că vor eșua și o știu foarte bine și ei! Așa cum au eșuat și în timpul guvernărilor trecute, așa cum au eșuat și la Cotroceni, așa cum eșuează zi de zi în fața românilor anunțând deja tăieri de pensii și salarii. Această alianță de moment se va dezbina curând. Pentru că pe ei nu îi unește nicio viziune, niciun plan, niciun program. Îi unește ura viscerală pentru noi, pentru Partidul Social Democrat.  Au început deja să se sfâșie între ei și nu mai durează mult până când toată această perdea de fum se va risipi și vor pierde din nou în fața noastră! Nu îi unește nimic bun. Îi ține împreună setea de putere, îi țin aproape ipocrizia și lipsa de principii, îi animă dorința de a vedea partidul nostru la pământ. Atât. Dar nu vor reuși, pentru că, prin ceea ce au făcut acum, ne-au deschis calea spre o luptă deschisă, fără menajamente și fără bariere, împotriva lor – a impostorilor, a trădătorilor, a mitomanilor – pentru a-i zdrobi în alegerile de anul acesta și de anul viitor! Când pierd ei, românii și România câștigă! Și pentru asta vom lupta!„, a susținut Viorica Dăncilă.

Partidul Social Democrat nu e o opoziție ușoară, a completat președinta partidului.

„Și, indiferent unde am fi, nu vom înceta niciodată să luptăm contra lor, a celor ce vor să arunce România în sărăcie. Un vot comun împotriva guvernului nu îi face o alianță. Un vot împotriva Partidului Social Democrat nu îi va ține împreună! Se vor sfâșia unii pe ceilalți până nu va mai rămâne nimic, iar noi vom fi tot acolo, să înlăturăm această adunătură de profitori și să venim din nou la guvernare! Nimeni nu ne va putea lua vreodată puterea și voința. Nimeni nu va reuși să ne distrugă și să ne elimine! Oricât s-ar chinui să ne blocheze, să ne slăbească sau să ne dezbine, oricâți de Iohannis, Ponta și Tăriceanu s-ar mai ivi, noi suntem aici și nu putem fi doborâți decât atunci când vom renunța, când vom depune armele. (…) Suntem o forță și așa vom rămâne, pentru că avem de partea noastră oameni, istorie și credință!„, a adăugat Dăncilă.

Candidatul PSD la alegerile din noiembrie a anunțat că are 10 principii de la care nu se va dezice, parte a viziunii sale pentru România, și care vor sta pe masa discuțiilor cu partenerii interni și externi ai țării.

Viorica Dăncilă a arătat că va lucra pentru o societate în care nimeni nu trăiește în ură, apreciind că „sărăcia și discriminarea duc la izolare, depresie și abandon, cu costuri enorme pentru noi toți pe termen lung„.