miercuri, iunie 29, 2022

Danemarca: A patra doză de vaccin persoanelor de peste 50 de ani

Confruntându-se cu o nouă creştere a numărului de cazuri de COVID-19, Danemarca, o ţară în care campania de vaccinare împotriva noului coronavirus este în prezent suspendată, va propune începând de săptămâna viitoare cea de-a patra doză de vaccin pentru persoanele din categoriile cele mai vulnerabile, a anunţat miercuri prim-ministrul Mette Frederiksen, informează AFP, scrie Agerpres.

„Autorităţile estimează că noua variantă este mai contagioasă decât precedenta şi de aceea noi acţionăm acum (…) pentru a-i proteja pe cei mai vulnerabili şi pe persoanele în vârstă”, a declarat Mette Frederiksen într-o conferinţă de presă, precizând că danezii din cele mai vulnerabile categorii vor putea să primească a patra doză a unui vaccin anti-COVID-19 încă de săptămâna viitoare.

Subvarianta Omicron BA.5 reprezintă deja 59% din totalul noilor cazuri de COVID-19 depistate în regatul scandinav, care a raportat peste 3,1 milioane de infectări de la începutul pandemiei, în contextul în care această ţară are o populaţie de 5,8 milioane de locuitori.

După perioada estivală, campania de imunizare a populaţiei, aflată într-o perioadă de pauză din luna aprilie, va fi extinsă şi la alte categorii.

„Acesta este avizul autorităţilor sanitare, să propună o revaccinare pentru 2,5 milioane de danezi în timpul toamnei”, a adăugat şefa Guvernului de la Copenhaga.

Cea de-a patra doză va fi propusă persoanelor de peste 50 de ani începând de la data de 1 octombrie. Peste 62% dintre danezi au primit deja o primă doză de supra-rapel (booster).

Danemarca, unde toate restricţiile antiepidemice au fost anulate la 1 februarie, nu intenţionează să reintroducă astfel de măsuri.

„Strategia noastră vizează o societate fără restricţii, de aceea trebuie să prevenim boala” mai mult decât contaminarea, a subliniat în timpul aceleiaşi conferinţe de presă directorul Autorităţii pentru Sănătate Publică din Danemarca, Soren Brostrom, care le-a recomandat persoanelor cu simptome să se testeze şi să se izoleze dacă rezultatele sunt pozitive.

sursa – AGERPRES

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Campanii publicitare
    sales banner