Daniel Băluţă: Avem un buget realist, orientat către investiţii (proiect în dezbatere publică)

Bugetul Sectorului 4 pe 2021, pus în dezbatere publică, este echilibrat, realist şi orientat către investiţii care vor aduce dezvoltare şi prosperitate pentru cetăţeni, a declarat primarul Daniel Băluţă.

‘Vom investi aşadar în sănătate, în educaţie, în domeniul siguranţei publice şi nu în ultimul rând în crearea de locuri de muncă bine plătite. Fructificăm la maximum şansele oferite de banii europeni şi finalizăm staţia de metrou de pe şos. Berceni, spitalul de pe şos. Olteniţei, Unitatea de Primiri-Urgenţe de la Bagdasar-Arseni, staţia de pompieri de pe strada Perşani şi cel mai mare liceu din Bucureşti de la fostul colegiu Miron Nicolescu. De asemenea, modernizăm şcolile şi grădiniţele pentru a le autoriza ISU, achităm bursele şcolare, terminăm sala de sport de liceul Traian Vuia, finalizăm grădiniţa de la şcoala nr. 190 şi începem lucrările la parcurile România Parc şi Tudor Arghezi. În plus, mergem mai departe şi cu proiectele de infrastructură mare, pentru a atrage şi mai mulţi investitori. Pe scurt, continuăm procesul de transformare a Sectorului 4 în capitala Bucureştiului’, a scris Daniel Băluţă, joi, pe Facebook.

Proiectul pus în dezbatere publică prevede la bugetul Sectorului 4 venituri şi cheltuieli de câte 1.064.795.000 de lei. Veniturile bugetului creditelor externe se ridică la circa 264 de milioane de lei, iar cele ale bugetului creditelor interne la aproximativ 265 de milioane de lei.

În ceea ce priveşte cheltuielile, pentru DGASPC Sector 4 sunt prevăzuţi 169,4 milioane de lei, Centrul European Cultural şi de Tineret Pentru UNESCO Nicolae Bălcescu – 9,3 milioane de lei, Direcţia Generală de Impozite şi Taxe Locale Sector 4 – 20,3 milioane de lei, Direcţia Generală de Evidenţă a Persoanelor Sector 4 – 9 milioane de lei, Direcţia Generală de Administrare a Unităţilor de Învăţământ şi de Sport – aproximativ 105 milioane de lei, Direcţia Mobilitate Urbană Sector 4 – 15,9 milioane de lei.

Sursa: PRESSONLINE