miercuri, iunie 29, 2022

David Popovici, recompensat de Guvern cu suma de 1.000.000 de lei. Ciucă: Recunoaștem performanța excepțională a acestui sportiv

Proaspătul campion mondial de natație, David Popovici, va fi recompensat pentru perfomanța sa unică, de Guvernul României, cu suma de 1.000.000 de lei, aproximativ 200.000 de euro. 

La sfârșitul ședinței de guvern de joi, prim-ministrul Nicolae Ciucă a anunțat o decizie de ultimă oră a cabinetului său.

Astfel, el a declarat că „Astăzi, în cadrul şedinţei de guvern, am luat decizia de a recunoaşte performanţa sportivului nostru David Popovici şi în felul acesta am decis ca, fiind vorba despre o performanţă excepţională, să avem o recunoaştere pe măsură şi am hotărât să îi fie alocată din Fondul de rezervă al Guvernului o sumă în valoare de un milion de lei”.

David Popovici, de 17 ani, a reuși o performanță unică în natația românească, cucerind două medalii de aur, la Campionatele Mondiale de natație, de la Budapesta 2022.

Popovici este al doilea înotător din toate timpurile care reuşeşte să câştige aur în probele 100 şi 200 m liber, în aceeaşi ediţie a Campionatelor Mondiale, după americanul Jim Montgomery, care a reuşit acest lucru în 1973, la Belgrad.

Sursa: Știrile TVR

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Campanii publicitare
    sales banner