Decizie SCANDALOASĂ / Programul ”TOMATA” – OPRIT

tomate
sursa foto: Unsplash

Ministerul Agriculturii renunță la programul ”Tomata”.După această decizie, dacă vrem roşii româneşti în sezonul rece, o să plătim mai mult.

  • Ministerul agriculturii nu mai acorda subvenţii pentru a doua parte a programului ″Tomata″⁣, aşa că fermierii vor să îşi recupereze cheltuiala şi vor scumpi marfa.

Unul dintre cele mai de succes programe din agricultură pare să îşi trăiască ultimele zile după ce şi în vară banii primiţi de agricultori au fost mai puţini decât cei promişi iniţial.

În anii trecuţi, banii oferiţi de guvern pentru culturile de roşii l-au ajutat pe Laurenţiu Mălăescu să îşi cumpere seminţe de calitate şi să-şi extindă solariile pe 1000 mp. Anul acesta, în vara, în loc de 3000 de euro, omul a luat cu 700 mai puţin iar pentru recolta de toamnă, nici atât, scrie stirileprotv.ro

Laurenţiu Mălăescu, fermier: “La rectificarea bugetară nu s-au mai alocat bani pentru ciclul doi şi s-a terminat, nu se mai dau bani – vă descurcaţi pe cont propriu”.

În lipsa ajutorului de la stat, fermierii încearcă să îşi recupereze altfel costurile.

  • Ministerul Agriculturii a transmis că: “Va analiza oportunitatea acordării unui ajutor de minimis pentru legume cultivate în spaţii protejate”

Sursa: stirileprotv.ro