luni, august 15, 2022

Delegație oficială din România – întrevedere cu reprezentanții guvernului Egiptului, la Cairo

Luni, 29 noiembrie a.c., a avut loc în Egipt, la Cairo, o întrevedere oficială a unei delegații române cu reprezentanții guvernului Egiptului a avut loc la sediul 𝐀𝐮𝐭𝐨𝐫𝐢𝐭𝐚̆𝐭̦𝐢𝐢 𝐆𝐞𝐧𝐞𝐫𝐚𝐥𝐞 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐈𝐧𝐯𝐞𝐬𝐭𝐢𝐭̦𝐢𝐢 𝐬̦𝐢 𝐙𝐨𝐧𝐞 𝐋𝐢𝐛𝐞𝐫𝐞.

Alături secretarul de stat în Ministerul Economie, Daniela Nicolescu, la întâlnirea oficială au luat parte și domnul ambasador Mihai Stuparu, domnul Sorin Toader – director general în cadrul Departamentul de Comerț Exterior, domnul Ilie Tiță – consilier în cadrul Ministerului Economiei și domnul George Petrușan – consilier economic în cadrul Biroului de Promovare Comerciala și Economică de la Cairo.

În cadrul acestei întrevederi, secretarul de stat în Ministerul Economie, Daniela Nicolescu, s-a întâlnit cu domnul Muhamed Abdel-Wahab, directorul executiv al autorității și echipa de conducere a instituției.

”Discuțiile au clarificat interesul fiecărei părți și, împreună, am stabilit o foaie de parcurs certă cu privire la acțiunile viitoare, care să permită dezvoltarea relațiilor comerciale bilaterale.

  • În acest sens, am convenit ca în ultima parte a lunii aprilie, reprezentanți ai guvernelor României și Egiptului să se întâlnească în cadrul unui grup de lucru, dedicat identificării domeniilor de investiții care prezintă interes pentru fiecare dintre părți.

Ședința grupului de lucru urmează sa se desfășoare în România, iar partenerii egipteni s-au angajat să sprijine România în vederea elaborării unui plan de accesare a pieței africane, în plină dezvoltare, pentru produsele românești, prin intermediul 𝐙𝐨𝐧𝐞𝐥𝐨𝐫 𝐋𝐢𝐛𝐞𝐫𝐞 𝐄𝐠𝐢𝐩𝐭𝐞𝐧𝐞.

Întâlnirea oficială a reprezentat un succes din perspectiva oportunităților de afaceri identificate. România puternică este una a relațiilor comerciale solide și diverse care să permită dezvoltarea de schimburi comerciale și deschiderea de piețe noi pentru antreprenorii și companiile românești.”, a transmis pe pagina sa de facebook, secretarul de stat în Ministerul Economie, Daniela Nicolescu.

 

spot_img
Campanii publicitare
    sales banner