luni, august 15, 2022

Deputata Alina Tănăsescu: PSD readuce în actul de guvernare grija față de oamenii simpli

Deputatul PSD Alina Tănăsescu susține că intrarea social-democraților la guvernare a fost condiționată de adoptarea de către Guvern a unor măsuri foarte necesare, așa cum este creșterea alocațiilor.

Intrarea PSD la guvernare este realizată în baza unor condiționalități clare. România este încă, din păcate, o țară în care problemele sociale sunt mari, iar politicile menite să amelioreze aceste probleme absolut obligatorii. Nu vreau să judec acum, dar nici nu pot să ignor realitatea.

În ultimii doi ani, pe fondul creșterii inflației, pe fondul problemelor economice cauzate de pandemie – probleme care s-au răsfrânt asupra multor oameni simpli – nu au existat măsuri compensatorii de la nivel guvernamental.

Mai mult, au fost luate hotărâri explicite privind înghețarea unor majorări de venituri.

Decizia noastră de a intra la guvernare a fost condiționată de readucerea grijii față de oameni în actul guvernare. Și aș da aici exemplul creșterii alocațiilor. Deși există un vot dat de Parlament încă de anul trecut, nimic nu s-a întâmplat până acum. Nimic altceva decât promisiuni neonorate. A fost nevoie de intervenția PSD, iar acum lucrurile încep să se miște.

  • Alocațiile pentru copiii până în 2 ani vor crește la 600 de lei, de la 427 de lei, iar pentru cei între 2 ani și 18 ani până la 243 de lei.

Decizia noastră este una în interesul a milioane de români care, altfel, riscau să fie victimele unor crize suprapuse. Iar în fața acestor crize oamenii trebuie să fie apărați de cineva, iar aici intervine rolul nostru, al PSD” a declarat parlamentarul social-democrat Alina Tănăsescu.

spot_img
Campanii publicitare
    sales banner