Deputatul PNL Florin Roman, atac la USR și PMP după votul pe Codul Administrativ

Liberalul Florin Roman a criticat partidele USR și PMP după ce acestea s-au opus votului pe Codul Administrativ, legea care le oferă aleșilor locali pensii speciale.

„Când eram copil aveam un prieten mai certăreț. Se certa cu toată lumea, inclusiv cu fratele lui mai mare. Intr-o zi, s-a luat la harta cu un alt băiat mai mare. Și s-a pus de o cafteala in fata blocului. Speriat, a țipat după ajutor la fratele lui pe care îl tot certa.

Și a fost lăsat singur…și evident a încasat-o, dar a învățat lecția ca trebuie sa îți respecți fratele mai mare. Știu ca e o mică răutate, dar așa e și cu USR și cu PMP in poziția pe Codul Administrativ. Eu înțeleg poziția lor având in vedere ca din 3300 de primari cât are România, USR are…zero primari! Iar PMP 48, in scripte, pentru ca nu știu cu câți mai rămâne după aceasta decizie.

Evident, ca PNL nu poate adopta aceiași strategie politica cu 1100 de primari. Și in loc sa-și vadă de ale lor, s-au apucat sa certe PNL, ca nu le semnează sesizarea. Pe care au anunțat-o triumfalist, in fata camerelor de luat vederi, ca acțiuni ale USR și PMP, fără liberali. Și s-au trezit ca nu au semnături. Pai dacă ne-au porcăit in fel și in chip, cum sa mai aștepți sa primesti sprijin? Asta e probabil pentru ei o “negociere” politica.

E greu sa aduni opoziția și sa o calmezi când PNL îl susține pe Iohannis, iar alții pe Cioloș sau mai știu eu cine. USR vrea opoziție “unita” dar merge pe liste separate, ba îl vrea pe Cioloș, ba pe Kovesi. Si atacând PNL, făcând astfel jocul PSD. La moțiune au mintit ca nu sunt liberali in sala, deși eram acolo, dar nici nu rectifica. Nici Ghinea și nici Siedler nu și-au rectificat postările mincinoase.

In mediul on-line, USR ataca mai abitir liberalii. Sper ca sa înțeleagă și unii imaturi politici din USR ca raul cel mare este coaliția PSD-ALDE, nu PNL. Altfel, o sa rămână ca prietenul mic, cu gura mare, care se cearta și când vine adversarul își striga disperat după ajutor fratele mai mare, pe care îl tot cearta. Și nu e o fabula, e o realitate. Eu încă mai sper ca vor creste mari și se vor maturiza!”, scrie Roman pe Facebook.