joi, martie 23, 2023

Deputatul PNL Pavel Popescu se ia la trântă cu aplicaţia Tik Tok

Deputatul PNL Pavel Popescu, cel care s-a remarcat în ultimii ani printr-o atitudine anti-chineză vehementă – propunerea blocării tuturor investițiilor chineze, desființarea parteneriatelor școlare cu chinezii șamd – declară acum război aplicației chineze Tik Tok, scrie inpolitics.ro.

Tik Tok, una dintre rețelele de socializare preferate de tineri în momentul de față, constituie un teren fertil pentru promovarea unor narrative de dezinformare, așa cum arată și Alerta de Reziliență dedicată, publicată de Centrul Euro-Atlantic de Reziliență în mai 2021. Potrivit studiului, „problema Ucrainei este doar una dintre temele exploatate de campaniile de dezinformare pe TikTok”, dar temele abordate de către utilizatorii acestei aplicații transcends orizontul geopolitic, fiind vizate și probleme economice sau sociale.” arată el într-o interpelare către ministrul Educației, Ligia Deca

În acest context, vă solicit, doamnă ministru, răspuns la următoarele întrebări:
1. Cum evaluați expunerea copiilor din România la dezinformare și fake news prin intermediul rețelei de socializare TikTok și care sunt măsurile pe care le aveți în vedere pentru a diminua această expunere?
2. Câți copii/elevi estimați că sunt utilizatori activi ai acestei platforme în prezent?
3. Având în vedere faptul că mai multe instituții relevante în domeniul securității au condamnat politica defectuoasă a TikTok în privința utilizării datelor cu caracter personal, cum veți vă implica pentru a crește nivelul de constientizare privind pericolul utilizării acestei platforme de către copii?
4. Veți derula campanii de conștientizare privind riscurile asociate utilizării platformei TikTok de către copii?”, mai arată deputatul.

spot_img

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Campanii publicitare
    sales banner