marți, noiembrie 29, 2022

Deputatul PSD Daniel Ghiţă: În România există un singur imn, Imnul României; cui nu-i place, să plece în Ungaria

Deputatul PSD Daniel Ghiţă scrie, pe Facebook, că în România există un singur imn, cel al ţării noastre, iar cine nu vrea să-l intoneze poate pleca în altă parte.

„În România exista un singur imn: Imnul României!

Ministrul Sportului, Eduard Novak, susține că nu există nicio problemă în intonarea imnului Ținutului Secuiesc în cadrul unor competiții sportive desfășurate pe teritoriul României.

Întrebat într-o conferință de presă pe tema intonării imnului Ținutului Secuiesc la unele competiții sportive din România, Eduard Novak (46 de ani) a spus că „este foarte normal”.

Domnul meu, e o regiune unde majoritar se vorbește în limba maghiară, e tradiția noastră, nu deranjăm pe nimeni cu nimic. E foarte normal să se cânte imnul Ținutului Secuiesc, este respectat și prin Constituție și e tradiția noastră”, a declarat ministrul Sportului.

Intonarea imnului Ținutului Secuiesc începe să devină o tradiție în Harghita, ceea ce generează controverse. Pe patinoarul „Vakar Lajos”, din Miercurea Ciuc, a devenit un obicei ca jucătorii echipei locale de hochei să îngenuncheze în momentul în care suporterii intonează imnul Ținutului Secuiesc, gest făcut în luna septembrie inclusiv de ministrului Mediului, Tanczos Barna.

Un moment scandalos s-a produs în luna mai, tot la hochei, după ce naționala masculină a României, alcătuită în mare parte din hocheiști români de etnie maghiară, a intonat, alături de naționala Ungariei, Imnul Ținutului Secuiesc la Campionatul Mondial din Slovenia” Știripesurse

Cui nu-i place imnul nostru e liber să plece în Ungaria! Nihil Sine Deo!”, scrie Ghiţă.

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Campanii publicitare
    sales banner