DEZASTRUL din MUNTII ROMANIEI tinut la SECRET !?

EXCLUSIV

S.O.S. DEZASTRE NATURALE ȚINUTE LA SECRET

Imagini incredibile cu dezastrul din Munții României

   Imediat după inundațiile din vara trecută și a dezastrului provocat în urma viiturilor am demarat o amplă investigație de presă cu privire la motivele exacte ce au provocat acele dezastre.Chiar dacă, fostul Ministru al Mediului, Attila Korodi a trimis Corpul de Control și a prezentat un rezultat preliminar menționând că defrișările au dus la dezastrul din Gorj, problemele sunt mult mai grave.Până în acest moment nu este publicat niciun raport cu privire la fenomenele grave de deplasare, alunecările de teren și surpare a unor părți din versanții muntoși.

Cauza principală a viiturilor și a revărsării râurilor este ținută la SECRET!

Imediat după evenimentele din vara trecută s-a trimis Corpul de control al Ministrului Mediului în județul Gorj.În urma unui raport preliminar s-a prezentat public că defrișările de pădure au fost cauza principală a acestor evenimente dar acestă concluzie este departe de ceea ce s-a întâmplat cu adevărat.

Imagini în exclusivitate și în premieră cu dezastrul

20140828_11012220140828_11222620140828_110129

20140828_12140220140828_12172720140828_142322

Conform unor surse din interiorul Agenției de Protecția Mediului Gorj, reprezentanților Ministerului le-a fost prezentat un raport și probele cu imagini concludente,  pe care le vom prezenta și noi în exclusivitate.Au fost și pe teren unde au observat și analizat aceste fenomene stranii dar raportul final nu conține nicio referire la aceste probe prezentate.

”A fost un fenomen natural extrem prin care u avut loc surpări de teren care au antrenat în drumul lor pământ, copaci și bolovani și care au creat un baraj natural.Dupa ce a plouat masiv aceste baraje s-au spart si au cărat în drumul lor tot ce a fost adus prin surparea muntelui!”

IMG_7961

IMG_7996IMG_7972

Mai concret Munții României sunt supuși unor fenomene extreme de eroziune și coroziune nemaexistând suportul, legătura stabilă dintre partea muntoasă/stâncoasă și stratul de pămant care este depus pe suprafața muntelui.

IMG_7968_1

Noi am mers mai departe și am făcut unele analize de teren, am luat probe și am analizat din punct de vedere biologic și chimic solul și plantele care cresc sau ar trebui să crescă în acele zone în care muntele a luat-o la vale, la propriu.

 

Concluziile sunt halucinante iar elementele sunt mult mai complicate decât ne închipuim.
Mai jos prezentăm elementele principale ale acestor fenomene de alunecare de teren de pe versanții muntoși :

1) Zona de jnepeniș este pe cale de dispariție iar în unele zonei chiar nu mai există!
Se știe că Jnepenișurile constituie un sistem de apărare împotriva avalanșelor, protejând pădurea din vale.
Etajul alpin la care creste este la altitudine foarte mare, dezvoltandu-se deasupra padurilor de conifere, in mase compacte sau palcuri, vegetand intr-un climat rece, cu precipitatii abundente si vanturi puternice, de aceea tufele de jneapan sunt ascunse de zapada si in luna mai, si chiar la inceput de iunie.
Jneapanul se intalneste in tot lantul carpatic, cu deosebire in Muntii Parangului, dincolo de statiunea gorjeana Ranca.

250px-Pinus_mugo
În acest moment în zonele unde s-au produs surpările nu mai există sau sunt intr-un număr foarte scăzut.
2) Mușchiul de piatră are o dezvoltare ciudată în sensul că a crescut componența de ulei volatil și grăsimi, se pare că a apărut o mutație la nivelul componenților principali ai plantei.
Mușchiul de piatră este un lichen cu tal fructiculos (sub forma unei tufe de mici dimensiuni), erect, de culoare brun-închis cu pete albe și înalt de până la 10 cm, divizat în mai mulți lobi. Este răspândit pe stâncile și platourile din zona alpină expuse vânturilor puternice, în jnepenișuri și locuri foarte uscate. La noi în țară este frecvent întâlnit în Munții Făgărașului, Munții Retezat Banatului, Țarcului și în Munții Parâng.

225px-Cetraria_islandica

   În momentul în care aceast lichen secretă mai multe substanțe de ulei volativ și grăsimi, automat se creează un strat de aderență mai mare pe suprafață poroasă/muntoasă care antrenează o deplasare a stratului de pământ de pe munte.
3) Lichenul – S-a observat o creștere a numărului acestora care prin intermediul acizilor lichenici, care au o accentuată acțiune corozivă, lichenii reușesc să dezagrege rocile.

Lichenii au proprietatea de a concentra în talurile lor o mare cantitate de substanțe radioactive.
Datorită sensibilității lor deosebite, lichenii constituie indicatori valoroși ai gradului de poluare al atmosferei ca și ai unor condiții ecologice staționare.
Gradul de poluare din atmosferă este mult peste ce se declară – radioactivitatea crescută!

250px-Xanthoria_parietina_(06_03_31)
Toate aceste elemente au legătură cu o creștere a nivelului de poluare mai ales partea radioactivă, care în ultimul timp se transferă în componența acestor elemente ducând la dispariția jnepenilor, modificări la nivel unicelular chiar mutații genetice și nu în ultimul rând dezvoltarea unor plante care de fapt se dezvoltă o dată cu consumul și prezența crescută în atmosferă a cestor substanțe radioactive.

Istoria se repetă

La nici șase(6) luni se pare că istoria se repetă și asistăm la o serie de alunecări de teren la Bumbești-Pițic în județul Gorj, numai că aici situația este diferită, în sensul că acest fenomen de alunecare a terenurilor are loc la o altitudine mult sub altitudinea la care s-au produs cele din vară.

10966975_918612914856692_682759006_n

   ”Ploile din ultimele zile au facut ravagii in judetul Gorj. Mai multe localitati sunt afectate de alunecari de teren sau inundatii iar autoritatile si inspectoratul pentru situatii de urgenta sunt in alerta. Zeci de persoane ar putea fi evacuate intrucat risca sa fie izolate de alunecarile de teren produse noaptea trecuta.”

Credem că este impetuos necesare luarea unor măsuri concrete de evaluare a gradului de poluare, comunicarea și prezentarea rapoartelor.Considerăm că populația trebuie să știe ce pericole sunt și de ce până acum aceste date/imagini nu au prezentate și analizate de către Ministerul Mediului, sau dacă au fost de ce nu apar într-un raport public.

Așteptăm autoritățile să găsească soluții imediate și să i-a măsuri pentru preântâmpinarea acestor probleme grave de mediu!

VA URMA!

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare