Directorul CNAIR a demisionat, după ce premierul îi ceruse ministrului Transporturilor să-l demită

Directorul general al Companiei Naționalede Drumuri (CNAIR SA), Narcis Neagaa demisionat din funcţie, după ce premierul Viorica Dăncilă i-a solicitat ministrului Transporturilor Răzvan Cuc demiterea sa.

  • “Am decis renunț la funcție!

Având în vedere importanța dezvoltării infrastructurii rutiere pentru bunul mers al economiei romanești și faptul pentru a reuși să atingem cu succes acest obiectiv este nevoie de bună-credință și de implicarea tuturor factorilor de decizie din România, precum și în urmaunei discuții pe care am avut-o cu Președintele Consiliului de Administrație, Costin Mihalache, am decis renunț la funcția de Director General al CNAIR S.A. În opinia mea acesta este și sensul mesajului transmis de premierul Viorica Dăncilă, pecare îl respect”, a anunţat Neaga într-un comunicat citat de digi24.ro.

Narcis Neaga a susţinut a avut realizări în această funcție și a promis sprijine în continuare proiectele de infrastructură, indiferent de funcția pe care o va ocupa înviitor.

Premierul Viorica Dăncilă, a afirmat, la începutul ședinței de Guvern de marți, că CNAIR și-a asumat termene nerealiste și a dezinformat cu privire la stadiul proiectelor.

Dancila CucViorica Dăncilă ceruse încă de luni ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, revocarea lui Narcis Neaga din funcţia de director general interimar al CNAIR, potrivit unui comunicat al Guvernului, fiind pentru a treia oară când șefa executivului cere demiterea şefului CNAIR, Narcis Neaga.

Între 2007 şi 2014, România a pierdut un miliard de euro bani europeni la capitolul infrastructură, pentru autorităţile nu au fost capabile facă proiecte suficient de bune. În 2018, planurile erau mari: 100 de kilometri de autostradă ar fi trebuit deschişi traficului. S-au inaugurat mai puţin de 60, notează sursa citată.

Pentru funcţia de director al Companiei de Drumuri, Narcia Neaga încasa lunar 22 de mii de lei.

BREAKING NEWS / Dăncilă a solicitat revocarea directorului general interimar al CNAIR