vineri, decembrie 2, 2022

DLAF, precizări în scandalul Barna: Şeful Departamentului nu solicită și nu primește instrucțiuni  

Departamentul pentru lupta antifraudă a transmis, vineri, că  deşi se află în coordonarea Primului Ministru, Șeful Departamentului nu solicită și nu primește instrucțiuni de la nicio autoritate, instituție sau persoană în ceea ce priveşte declanșarea și desfășurarea controalelor ori valorificarea actelor de control.

„Deși DLAF este, din punct de vedere organizatoric, în cadrul aparatului de lucru al Guvernului și în coordonarea Prim-Ministrului, instituția beneficiază, prin lege, de autonomie funcțională și decizională, independent de alte autorități și instituții publice și acționează ca atare. În consecință, Șeful Departamentului nu solicită și nu primește instrucțiuni de la nicio autoritate, instituție sau persoană în realizarea atribuțiilor sale referitoare la declanșarea și desfășurarea controalelor ori la întocmirea și valorificarea actelor de control”, se arată în comunicatul de presă transmit de DLAF.

Potrivit sursei citate, DLAF „respinge categoric” orice asociere sau încercare de asociere a activității sale cu alte evenimente din spațiul public și reasigură opinia publică și partenerii săi, naționali sau europeni, de respectarea legii și a procedurilor în vigoare, în îndeplinirea atribuțiilor sale de protejare a intereselor financiare ale UE în România.

Instituţia precizează că acțiunea de control referitoare la proiectul „Punți comunitare”, al cărui beneficiar este Consiliul Județean Alba, a fost declanșată anterior publicării informațiilor de către Rise Project și fără legătură cu demersurile jurnalistice.

DLAF transmite că verificările preliminare cu privire la proiectele „SES-am Deschide-te!” și „Biblioteca Bunelor Practici au fost demarate ca urmare a informațiilor apărute în mass-media privind posibile încălcări ale legii ce pot afecta interesele financiare ale UE în România, demers procedural obișnuit în activitatea instituției.

Dan Barna cere să fie anchetat de DNA

spot_img
Campanii publicitare
    sales banner