vineri, august 19, 2022

DOCUMENTE EXCLUSIVE / Corespondența unor foști miniștri și parlamentari cu Duma de Stat din Rusia și companii energetice din Moscova

ecopolitic.ro se află în posesia mai multor scrisori trimise de Grupul senatorial al PDL(stampila oficială a Grupului senatorilor PD-L), în care apar semnăturile fostului ministru de Interne și senator Traian Igaș și al senatorului Mircea Andrei, către vicepreședintele Dumei de Stat, Alexander Babakov.

PDL mircea andreiÎn aceleași materiale oficiale de corespondență apar și unele scrisori trimise, în iulie şi noiembrie 2009, directorilor a trei companii energetice din Moscova, precum şi vicepreşedintelui Dumei de Stat, Alexander Mikhailovich Babakov, în care îşi manifestă sprijinul pentru participarea firmelor ruseşti la programul de modernizare a CET-urilor romåneşti. 

Scrisorile avocatului preferat al lui SOV, fostul senator PD-L Mircea Andrei, au avut ca destinatari directorii a trei companii rusești:

  • Karpel N.E. – directorul energetic de la DiP SovGroup Moscova,
  • Eliseev I.S. – director general la FSUE „SALYUT“ Moscova – și
  • Ilyushin V.V. – vicepreședinte la FSUE „TEKHNOPROM-EXPORT“ Moscova, dar și pe vicepreședintele Dumei de Stat, Alexander Mikhailovich Babakov.

Corespondenta Senat PD L Rusia

Subiectul scrisorii este programul de modernizare energetică a României, afacere de care senatorul Mircea Andrei părea a fi extrem de interesat, deși era membru în Comisia juridică a Senatului, comisie ce nu avea nicio treabă cu modernizarea energetică a țării.

În cadrul acestor corespondențe se invocă relații la cel mai înalt nivel, inclusiv la ministerele Economiei, Transporturilor și al Turismului (în acea perioadă aceste ministere erau conduse de reprezentanți ai PD-L).

Coincidență sau nu, în acea perioadă Traian Băsescu avea ieșiri publice agresive, se pare că doar la nivel declarativ, față de Rusia, pentru că cei din PD-L făceau chiar invers.

Scrisori Senat Duma de Stat Rusia

Aceste corespondente au mai fost invocate în presă dar fără a fi prezentate sau dezvolate, inclusiv senatorul Titus Corlățean a transmis public că există aceste documente și că nu a înțeles de ce organele statului nu au dezvoltat aceste aspecte care au ținut de securitatea națională.

Articol din presă legat de ”Firma de avocatură „Mircea Andrei şi asociaţii” primea de la colegii din PDL ai ex-senatorului contracte în valoare de milioane de euro cu instituţii publice şi societăţi comerciale gen ELECTRICA”

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Campanii publicitare
    sales banner