Doi deputaţi PNL, infectaţi cu COVID după ce au fost la o nuntă

Deputații PNL Toma Petcu și Andrei Alexandru sunt internați într-un spital COVID, după ce s-au infectat cu coronavirus. Cei doi au participat la o nuntă în comuna Letca Nouă, în județul Giurgiu, însă susţin că nu de acolo ar fi luat virusul.

„Suntem nevoiți să facem câteva precizări ca urmare a informațiilor apărute pe unele canale media. Împreună cu colegul meu, Andrei Alexandru, suntem internați într-un spital COVID, pe secție și urmăm schema de tratament prescrisă de medici. Amândoi suntem în stare foarte bună, nu mai avem febră, iar saturația de oxigen este în limitele normale. Nici eu, nici colegul meu NU am suferit complicații care să facă necesară internare într-o secție de terapie intensivă, așa cum eronat s-a prezentat spațiul public”, a anunţat Toma Petcu într-un comunicat.

El a adăugat că, legat de sursa îmbolnăvirii, au încredere că medicii o vor stabili ca urmare a anchetei epidemiologice.

“Noi considerăm însă că era imposibil ca vreunul dintre noi să fi contractat virusul la nunta din Letca Nouă, în primul rând pentru că acest eveniment a avut loc pe data de 3 Octombrie, iar colegul meu Andrei Alexandru a dezvoltat primele simptome pe 11 octombrie la 8 zile diferență și la scurt timp după ce copilul său și bona acestuia au fost depistați pozitiv. Ulterior, pe data 13 și eu am avut simptome specifice COVID-19, așa că am decis să mă testez. În plus, nunta respectivă s-a desfășurat atât în interiorul unui restaurant cât și pe terasa acestuia cu păstrarea distanței între mese. Noi am stat, pentru scurt timp, în aer liber, la terasă doar pentru a-i saluta pe câțiva dintre nuntași, iar apoi ne-am retras. Un alt motiv pentru care nu credem că ne-am îmbolnăvit acolo este faptul că din cunoștințele noastre nici un alt participant la nuntă nu a fost diagnosticat pozitiv cu noul Coronavirus”, precizează Toma Petcu în comunicatul citat de digi24.ro.