Doina Pană: Guvernul Orban a fost pentru păduri lupul care păzește oile

Doina Pana

Deputatul PSD Doina Pană a declarat, joi, că Guvernul Orban a fost pentru păduri „lupul care păzește oile”, cerând ONG-urile și asociațiile de protejare a mediului și pădurilor, să se alăture demersului său  prin toate mijloacele legale pentru a pune capăt jafului pe care îl pregătește temeinic „Guvernul mafioților din păduri”.

”#Opriți_Guvernul_Mafiei_Pădurilor! De 8 luni de când, chipurile, guvernează România, Guvernul Orban a fost pentru păduri „lupul care păzește oile”. Folosind sloganul „toleranță 0 pentru tăierile ilegale”, prin măsurile pe care le-au luat și le iau în continuare liberalii demonstrează în fiecare zi că ei apără toporul, nu poporul!”, a scris fostul ministru al Pădurilor Doina Pană, pe Facebook.

Doina Pană a afirmat că faptele vorbesc de la sine.

”Abia instalat în 2019, Guvernul PNL scoate OUG 88/2019 pentru desființarea Gărzii Naționale Forestiere și trecerea coordonării celor 9 gărzi forestiere teritoriale „în pixul” unui secretar de stat.  Din fericire, în februarie 2020, Parlamentul a oprit prin vot ororile din OUG 88/2019, obligând Guvernul să înființeze Garda Națională  Forestieră. În 15 iulie 2020, Guvernul Orban atacă la CCR legea pentru înființarea unui parchet specializat în infracțiunile de mediu- denumită generic „DNA-ul pădurilor”, abia votată în Parlament în urmă cu o lună de zile”, a adăugat deputatul PSD.

Social – democrata a vorbit și despre ”cireașa de pe tortul pregătit de PNL Mafiei Lemnului”.

”Acum, în laboratoarele Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor a fost elaborat draftul unei noi OUG „pentru înființarea Gărzii Naționale Forestiere” dar care de fapt  #desființează cele 9 gărzi forestiere teritoriale,  singurele entități care țin de ani de zile piept în teren mafiei pădurilor, singurele entități care se opun cu adevărat defrișărilor ilegale și infracțiunilor silvice!!! Sub pretextul unei „reorganizări” de fațadă, Guvernul PNL vrea să înlocuiască profesioniștii care au ocupat funcțiile prin concurs  cu politruci obedienți și oameni de casă, care să închidă ochii la furtul masiv din pădurile României! Deja este muuult prea mult, deja s-a depășit linia roșie!”, a spus deputatul PSD.

Doina Pana a afirma că dacă adăugăm  la toate acestea ce trebuia să facă și n-a făcut în cele 8 luni împotriva tăierilor ilegale (să continue protocolul semnat cu STS încă din 2017 pentru dezvoltarea SUMAL, a Radarului Pădurilor,  sistemul GPS pt transport de lemn, sistemul de hărți satelitare pentru depistarea tăierilor ilegale, operaționalizarea Inspectorului pădurilor și, evident, să întărească cele 9 gărzi forestiere  teritoriale sub cupola Gărzii Naționale Forestiere) concluzia e foarte clară: pădurile trebuie apărate nu doar de cei care le defrișează ci și de măsurile ticăloase promovate de Guvernul Orban.

”Invit alături de mine toți românii de bună credință, ONG-urile și asociațiile de protejare a mediului și pădurilor, să ne opunem prin toate mijloacele legale pe care le avem la dispoziție jafului pe care îl pregătește temeinic „Guvernul mafioților din păduri”!”, a scris Doina Pană, pe Facebook.