Dolj: Îndemnuri la responsabilitate la festivităţile de începere a noului an şcolar

Mai mulţi directori ai unităţilor de învăţământ din Dolj au transmis, luni, la festivităţile de începere a noului an şcolar, care s-au desfăşurat faţă în faţă, în aer liber, pe lângă urările de bun venit şi succes la învăţătură şi îndemnuri la responsabilitate civică, având în vedere contextul pandemic.

‘Ca în fiecare an la jumătate lunii septembrie, ne aflăm azi în faţa unui nou început: prima zi de şcoală din noul an şcolar. Este al doilea an şcolar care începe într-un context aparte pentru întreaga omenire din cauza pandemiei generate de noul coronavirus. Acest context a influenţat şi felul în care s-a desfăşurat procesul de învăţământ. Astăzi ne întâlnim faţă în faţă şi tot faţă în faţă vom începe cursurile. Nu ştim însă cum ne vom întâlni peste o lună, peste două, pentru că totul depinde de situaţia epidemiologică. Păşim însă în noul an şcolar 2021-2022 cu credinţa că va fi unul mai bun din toate punctele de vedere, inclusiv în ceea ce priveşte evoluţia pandemiei, cu credinţa că împreună vom avea realizări frumoase. Auzim vorbindu-se tot mai mult de responsabilitate civică. Nu putem vorbi însă despre responsabilitate civică, fără să vorbim de responsabilitate personală, responsabilitate faţă de noi înşine şi faţă de cei jurul nostru’, a spus directorul Colegiului Naţional Economic ‘Gheorghe Chiţu’ din Craiova, Anişoara Popa.

Noul inspector general al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Dolj, Daniel Ion, a afirmat la festivitatea de la Colegiul Naţional ‘Carol I’, unde a fost director până vineri, 10 septembrie a.c., că e nevoie ca toţi c ei implicaţi în procesul de învăţământ să rămână în continuare conştienţi că se află într-o perioadă în care trebuie să fie prevăzători şi responsabili. ‘Dragilor noştri elevi le dorim să aibă în continuare puterea şi înţelepciunea de a conştientiza cât de importantă trebuie să fie învăţătura, indiferent dacă se realizează faţă în faţă sau on-line’, a spus Daniel Ion.

Toate şcolile din Dolj au început, luni, cursurile faţă în faţă, cu excepţia şcolilor din oraşul Bechet unde au început on-line din cauza incidenţei mari a îmbolnăvirilor de COVID-19 care era vineri de 8,4 la mie.

Sursa: PRESSONLINE