Dolj: Primăria Craiova propune schimbarea regulamentului privind parcările; blocurile trebuie să aibă câte 2 locuri/apartament

Primăria Craiova a supus consultării publice modificarea regulamentului privind locurile de parcare din municipiu ca urmare a creşterii necesarului de locuri odată cu creşterea numărului de autoturisme şi construirea de noi locuinţe.

Astfel, municipalitatea propune o serie de condiţii privind asigurarea unui număr minim de locuri de parcare, atât pentru instituţiile publice, cât şi pentru investitorii privaţi, cum ar fi ca fiecare locuinţă colectivă nou construită să aibă câte două locuri de parcare pentru fiecare apartament.

Potrivit noului regulament, locuinţele individuale trebuie să aibă un număr minim de locuri de parcare, în funcţie de suprafaţa desfăşurată: un loc de parcare pentru o suprafaţă de până la 100 m.p. şi 3 locuri de parcare pentru o suprafaţă de peste 250 m.p.

De asemenea, unităţile de turism, locurile de joacă, spitalele, creşele, căminele de bătrâni, campusurile universitare, bibliotecile, bisericile, construcţiile comerciale, băncile şi sediile administrative vor fi obligate să asigure un număr de locuri de parcare, potrivit regulamentului local de urbanism privind dimensionarea numărului de locuri de parcare în funcţie de destinaţia şi dimensiunea investiţiilor din municipiul Craiova.

Sursa: PRESSONLINE