sâmbătă, decembrie 2, 2023

Dominic Fritz: Preşedintele Germaniei, impresionat de buna convieţuire multietnică din Timişoara

Primarul Municipiului Timişoara, Dominic Fritz, a declarat, pentru Agerpres, că preşedintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, care a efectuat o vizită de joi seara până vineri după-amiaza, în Capitala Culturală Europeană 2023, a fost impresionat de convieţuirea armonioasă a tuturor etniilor care trăiesc în acest oraş şi de efervescenţa de aici.

„Am avut astăzi un tur prin oraş, la o expoziţie din Cazarma U (fosta cazarmă militară ridicată de Curtea de la Viena, în anul 1752, n.r.), o întâlnire cu elevii absolvenţi de la Liceul ‘Nikolaus Lenau’, o întâlnire cu comunitatea evreiască, la Sinagoga Cetate. Am avut ocazia, plimbându-ne prin oraş, să-i povestesc foarte mult despre Timişoara. Pot să spun că reacţia lui şi a delegaţiei care îl însoţeşte este una de uimire şi entuziasm, la fel cum spun şi eu întotdeauna, că într-adevăr ideile preconcepute despre România şi Banat sunt cu totul altele faţă de realitatea pe care o trăim aici. Timişoara este o inspiraţie şi cred că a reuşit să-l inspire şi pe domnul preşedinte. Cel mai mult, pe domnul preşedinte l-a impresionat faptul că convieţuim cu atât de multe etnii aici, dar şi faptul că este o viaţă foarte efervescentă pe stradă, că se văd foarte mulţi tineri. Joi seara, când a ieşit la o terasă, a fost uimit ca într-o zi de joi seara să vadă oraşul atât de animat; deci se vede că este un oraş dinamic şi mă bucur să a observat şi el”, a detaliat Dominic Fritz.

Edilul Capitalei Europene a Culturii 2023 a completat că vor urma întâmplări culturale deosebite, care vor atrage mulţi străini şi care vor putea găsi aici evenimente pentru toate gusturile.

„Vor urma noi expoziţii, avem în derulare expoziţii la Cazarma U, în septembrie vom avea un mare concert împreună cu Orchestra din Germania, expoziţia Brâncuşi, iar pe parcursul întregului an vom avea evenimente diverse pentru orice fel de gust. Oricine doreşte să vină la Timişoara, poate găsi ceva interesant”, a punctat Dominic Fritz, potrivit Agerpres.

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Campanii publicitare
    sales banner