sâmbătă, iunie 10, 2023

Dosarul „Colectiv”: Se cere anchetarea lui Raed Arafat

Eugen Iancu, tatăl lui Alexandru Iancu, un tânăr de 22 de ani care a murit la trei săptămâni de la incendiul din clubul Colectiv, cu cinci infecții nosocomiale, cere anchetarea persoanelor care au tergiversat transferarea victimelor incendiului la spitale din străinătate şi vrea explicații din partea lui Raed Arafat, secretarul de stat în Ministerul de Interne, unul dintre decidenții-cheie la momentul catastrofei soldate cu moartea a 65 de persoane, potrivit Romania TV.

Eugen Iancu a declarat, în direct la România TV, că, după incendiul din Clubul Colectiv, avem vreo 10 spitale care au luat foc, dar vreo trei cu multiple victime – Piatra Neamț, Balș și Constanța”. Tatăl lui Alexandru Iancu îl acuză pe anchetatori că bat pasul pe loc, în condițiile în care a depus o plângere penală cu privire la condițiile pentru transferarea victimelor incendiului la spitale din străinătate.

„Ce s-a întâmplat? Avem vreo anchetă? Anchetele la cele trei spitale sunt la același procuror care anchetează și intervenția și condițiile de transfer. Asta am cerut în plângerea penală. Trebuie să răspundă cel care s-a ocupat de intervenție, care și-a făcut legea în timpul guvernării Ponta. Pe Arafat Ponta l-a făcut mare. Au făcut legea în 2014 împreună. Nimic din acea legea nu a fost respectat la intervenția din Colectiv. Pentru asta cineva trebuie să răspundă. Să ne amintim că imediat după incendiu timp de cinci zile a fost refuzat transferul în străinătate.Oare cine a făcut parte din acea comisie care a refuzat acel transfer? Să ne uităm la fotografiile acelor vremuri. Îi vom vedea pe Arafat, Bănicioiu, un grup de profesori academicieni care sfătuiau că nu e bine să plece răniții noștri. Să stea înghesuiți vreo 10-15 în cameră, că nu contează ce infecție avem și ce condiții de tratament. Oamenii ăștia trebuie să răspundă, nici măcar nu și-au cerut scuze. Sunt niște academicieni acolo care în continuare se cred buricul pământului. Domnul președinte a cerut să se facă o analiză a domnului Arafat în 2019, dacă ne amintim bine. Nu mai știm despre ce s-a întâmplat”, a declarat Eugen Iancu, în direct la Romania TV.

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Campanii publicitare
    sales banner