Dragnea a încercat să o salveze mediatic pe Kovesi – demisă umilitor de Mădălina Pușcalău!

Dragnea o salveaza pe Kovesi mediatic

În cadrul unei conferințe de presă, în aceeași zi în care președintele, prin vocea purtătoarei de cuvânt, Mădălina Dobrovolschi (Pușcalău), anunța că a semnat decretul de revocare a procurorului-șef DNA, când toată agenda mediatică era pe subiectul Kovesi și a prestației sale lamentabile de pe scările Direcției Naționale Anticorupție, Liviu Dragnea prezenta legea offshore-ului încercând parcă să o salveze pe fosta șefă a DNA de la dezastrul mediatic ce era în desfășurare.

Președintele PSD, surprinzător pentru unii, a început conferința de presă așteptată de toată media, mai ales că se petrecuseră foarte multe evenimente legate de DNA, nu cu subiectul zilei, Kovesi și demiterea acesteia, ci cu un subiect legat de offshore și ce decizie importantă este, de ce și cum o să fie această lege.

Dragnea offshore”Așa cum v-am spus săptămâna trecută, astăzi am prezentat colegilor din grupul parlamentar PSD de la Camera Deputaților o variantă pentru legea off-shore diferită de varianta care a venit de la Senat. Este o lege, după părerea mea, de o importanță strategică uriașă, e vorba de una dintre cele mai mari oportunități pe care le poate avea România. Au fost multe discuții în spațiul public, le știți, postări, luări de poziție, păreri, puncte de vedere, unele foarte, foarte intense, altele mai așezate. O să vă prezint foarte schematic și foarte pe scurt diferențele și în final ceea ce ne interesează ca români, ce câștig are România din ceea ce propunem noi.” a declarat Dragnea la începutul conferinței de presă, continuând pe acest subiect aproape jumătate din tot timpul alocat conferinței.

  • Nu zicem că nu era foarte important acest proiect legislativ, care a și fost aprobat de către Camera Deputaților, dar totuși, cu câteva ore înainte se luase o decizie foarte importantă la nivelul statului român și existau deja reacții, se făcuseră conferințe de presă ale factorilor implicați pe acest subiect, iar șeful PSD vine să ne spună povestea redevențelor și a taxelor impuse investitorilor din Marea Neagră? Evident că este retorică întrebarea și regret că nu am fost la această conferință, să urmăresc îndeaproape acest exercițiu de încercare a acoperi un subiect media cu altele.

Trecând peste, putem spune că prin acest moment de început al conferinței de presă, pe care l-a prelungit cât a putut, Dragnea pare că a încercat să mute atenția de la Kovesi către un alt subiect de interes dar care nu-și avea locul în acea conferință.

Dragnea despre revocarea lui Kovesi: Nu este o victorie pentru nimeni

Acesta a continuat să minimizeze subiectul Kovesi, inclusiv prin răspunsurile date jurnaliștilor pe acest subiect, rezumându-se doar la câteva fraze foarte seci și dând o tentă neimportantă subiectului.

Decizia de revocare din funcţia de procuror şef DNA a Laurei Codruţa Kovesi nu este o victorie pentru nimeni, a considerat preşedintele PSD, Liviu Dragnea, care a mărturisit că a primit vestea prin telefon.

„Nu e o victorie pentru absolut nimeni această revocare. Este doar o măsură mică dintr-un complex de măsuri care trebuie să se întâmple în perioada următoare. Nu este o victorie pentru nimeni faptul că noi stăm de ani de zile şi convieţuim cu un sistem subteran, ocult, al unei puteri nelegitime. Ce bucurie poate să fie? Bucuria va fi când această ţară se va regla. Când va fi asta? Cine va fi în viaţă atunci? Nu am de unde să ştiul. Ce, dacă nu se întâmpla revocarea ce făceam? Se închidea capitolul? Nu, trebuie o reformă profundă, trebuie o schimbare completă de abordare din partea celor care instrumentează”, a declarat Dragnea în conferinţa de presă.

După ce a trecut sec de acest subiect, care de fapt era subiectul zilei – demiterea șefei DNA, a introdus în discuție un alt punctaj –  suspendarea președintelui Iohannis.

El a anunţat că, în ciuda anunţului făcut de preşedintele Iohannis, suspendarea rămâne „o discuţie deschisă în partid”, pentru că preşedintele a încălcat oricum Constituţia.

dragnea iohannis„Preşedintele Iohannis a revocat-o pe doamna după 30 de zile. Şi nu cred că a făcut-o de dragul respectării Constituţiei, ci a făcut-o din cauza unor presiuni generate de calcule personale probabil, dar discuţia despre suspendare nu era generată doar de această încălcare a Constituţiei, ci de un complex de abateri constituţionale ale preşedintelui. Numai un exemplu – faptul că a făcut un obicei în a bloca şi întârzia aproape orice lege a Parlamentului şi aproape orice iniţiativă a Guvernului dacă este interpus şi dumnealui pe circuit. Discuţia despre suspendare va continua în partid şi vom discuta şi în coaliţie”, a precizat Dragnea.

Este posibil, ca această încercare a lui Dragnea de a arunca public două subiecte care nu aveau ce să caute în conferința de presă, practic, o încercare la limită de a o salva mediatic pe Kovesi, pentru ca presa să nu mai vorbească foarte mult de acest subiect ci de suspendarea lui Iohannis și nu știu ce offshore, un cuvânt pe care majoritatea votanților PSD nu-l cunosc, să fie doar o percepție nevinovată sau doar o coincidență de subiecte în aceeași zi, cu toate că, nu prea credem în coincidențe.

PS

Am introdus-o în titlu pe purtătoarea de cuvânt de la Cotroceni, pentru că, de fapt, umilirea Laurei Codruța Kovesi a fost maximă în momentul în care demiterea acesteia a fost anunțată de către Mădălina Dobrovolschi (Pușcalău) și nu de către președintele Klaus Iohannis.

Iulian Ionescu