Dragnea anunţă modificarea OUG 114 astfel încât primarii să facă depozite pentru produsele agroalimentare

dragnea legume

Ordonanţa de Urgenţă 114 va fi modificată astfel încât primarii să poată accesa Fondul de dezvoltare şi investiţii pentru depozite destinate produselor agroalimentare, a anunţat vineri preşedintele PSD, Liviu Dragnea, într-o vizită în judeţul Argeş.

„Ieri am vorbit la Guvern, săptămâna viitoare o să se modifice OUG 114 să dea posibilitatea primarilor ca prin Fondul de dezvoltare şi investiţii nou-înfiinţat să poată să ia bani să facă depozite pentru produse agroalimentare, aşa că, domnilor primari, doar să mergeţi la Bucureşti să luaţi banii să faceţi aceste depozite. Am asistat zeci de ani de zile la un plan, după părerea mea, bine gândit, cu efecte rele de distrugere a agriculturii româneşti”, a declarat Dragnea la Topoloveni, unde s-a aflat alături de ministrul Agriculturii, Petre Daea.

El a mai criticat faptul că zootehnia noastră este la nivel a aproape 5 milioane de hectare de păşuni şi a reafirmat că „în agricultură subvenţiile, pentru că oricum sunt mai mici în România, că aşa au vrut mai marii Europei”.

„Am constatat că avem nişte produse deficitare şi anume legumele şi fructele. De ce? Ca să putem să importăm sute de mii de tone de legume şi fructe din afară”, a adăugat Dragnea care a arătat că el „de mult nu mai mănâncp roşii străine, pentru că au gust de rumeguş”.