Dragnea: Sunt puţin mâhit că Lazăr a ieşit la pensie; Iohannis vrea să blocheze guvernul cu orice preţ

dragnea botosani

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat vineri, la Botoşani, că cel mai probabil preşedintele Klaus Iohannis l-a convins pe procurorul general al României, Augustin Lazăr, să iasă la pensie.

  • El a susţinut că Iohannis va bloca Guvernul, chiar dacă se va merge cu restructurarea în Parlament.

„Dacă vom lua decizia să mergem cu Guvernul în Parlament pentru restructurare, avem majoritate fără UDMR fără niciun fel de probleme în plenul reunit. (…) La cum a jucat în picioare Constituţia, Iohannis e în stare să facă orice. Poti să ai vot în Parlament pentru tot Guvernul, iar Iohannis să nu semneze, pntru că a ajuns la concluzia că poţi să-ţi baţi joc de Constituţie, şi nu păţeşte nimic.

El stabileşte cine e bun ministru, cine nu e bun ministru,  habar n-avem noi care sunt criteriile care sunt luate în calcul. E limpede că vrea să blocheze guvernul cu orice preţ, prin orice mijloace”, a afirmat Dragnea, într-o conferinţă de presă susţinută la Botoşani.

Iohannis LazarEl a susţinut că, cel mai probabil, Iohannis este cel care l-a convins pe Augustin Lazăr să iasă la pensie.

„Atât de îngrozit a fost Iohannis ca nu cumva să nu fie nevoit să-l revoce (n.r. – pe Lazăr), încât a aşetptat şi l-a convins probabil să iasă la pensie. A ieşit la pensie Lazăr, un anticomunist convins, şi care n-a avut niciun fel de colaborare cu torţionarii comunişti”, a afirmat liderul PSD.

Anterior, în cadrul mitingului, Dragnea a ironizat gestul lui Lazăr: „Sunt puţin mâhnit că a ieşit Lazăr la pensie şi trebuie să mă înţelegeţi. Are o pensie uriaşă, o şi merită”.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat vineri decretul de eliberare din funcţie a procurorului general Augustin Lazăr după ce acesta a cerut pensionare, iar CSM a dat aviz pozitiv.