Dragnea: Vom continua să gândim noi programe pentru a-i aduce pe cât mai mulți români înapoi, acasă

dragnea

PSD va continua să promoveze noi programe și facilitați pentru a-i aduce pe cât mai mulți români înapoi, acasă, pentru că e nevoie de ei, a declarat vineri liderul social-democraţilor, Liviu Dragnea.

„Am venit azi la o familie tânără din Topoloveni, Argeș, care a intrat în programul „Roșia românească”, programul guvernamental pe care noi l-am gândit și în care avem deja înscriși 18.000 de fermieri. Oameni care vor să muncească si ei și copiii lor, care nu vor să țină curtea goală, care câștigă și totodata vor să pună umărul la dezvoltarea agriculturii românești, a României până la urmă. Așa cum am mai spus, vom extinde programul. Prima fază a programului a fost cu 3000 de euro pe mia de metri pătrați pentru suprafața acoperită, adică la solarii. Programul e un succes! Acum trebuie să ajungem în etapa următoare, să acoperim lunile decembrie-aprilie”, a spus Dragnea pe Facebook.

El a anunţat că va fi pornită alocarea financiară pentru achiziția de centrale termice, deci va da statul bani pentru a cumpăra centrale termice, instalațiile de încălzire.

„De asemenea, o să ne gândim să acordăm facilități bancare foarte substanțiale celor care vor să-și facă și alte solarii, ca familia de astăzi, care poate vrea să extindă suprafața de solarii.  Pentru cei care vor intra în programul de solarii încălzite și vor ieși cu roșiile în lunile de iarnă, între 1 decembrie și 1 mai, au o subvenție de 6000 de euro pe mia de metri pătrați, dublu față de cât e astăzi, ceea ce înseamnă un sprijin mult mai serios și le dă mai multe posibilități să se dezvolte”, a adăugat Dragnea.

“Livada bunicului” din comuna Corbi a fost a doua oprire în județul Argeș pentru preşedintele PSD care a fost însoţut de ministrul Agriculturii, Petre Daea.

„Un tânăr a dezvoltat o afacere de succes, prin inființarea unei plantații pomicole, în sistem superintensiv, prin care și-a propus să relanseze producția de fructe în nordul județului Argeș. Cu fonduri din Programul Național de Dezvoltare rurală a construit și o pensiune și apoi și-a extins afacerea și cu un depozit de fructe proaspete. Însă peste tot pe unde am fost am constatat că oamenii se confruntă cu lipsa forței de muncă. De aceea vom continua să gândim noi programe și facilitați pentru a-i aduce pe cât mai mulți români înapoi, acasă, pentru că e nevoie de ei. E important ca ei să vină să aplice aici ce au învățat. Acum au posibilitatea să-și dezvolte propria afacere, folosind experiența pe care au căpătat-o acolo. Avem în pregătire pentru perioada următoare și un proiect de lege care să dea posibilitatea românilor din comunitățile din alte țări să poată veni să muncească în România. România merita mai mult!”, a conchis preşedintele PSD.