sâmbătă, decembrie 2, 2023

Dragoș Benea (PSD): Nicio vorbă despre Moldova în Parlament! Ne aşteaptă ani buni de linişte asurzitoare de… dreapta

Europarlamentarul PSD Dragoș Benea spune că în Parlament nu s-a auzit nicio vorbă despre Moldova și „ne aşteaptă ani buni de linişte asurzitoare de dreapta”, iar „Alianța perdanților” nu doar că a întors spatele Moldovei, ci n-a scos niciun cuvânt despre Moldova la instalarea guvernului Cîțu. 

Nici măcar domnii de la partidul AUR, care au obținut cele mai multe voturi în județele Moldovei, nu s-au sinchisit să mimeze preocuparea pentru interesele acestei regiuni.

  • Aşa se face că Moldova e complet nereprezentată la nivel de portofolii ministeriale, asta după ce în campania electorală Orban şi ai lui ne-au umplut de autostrăzi fictive şi bune intenții otrăvite.

Celebra Alianță a Estului a dispărut subit, aşa cum tot subit a dispărut şi interesul ptr A8, autostrada prin care PNL a promis acum doi ani unirea Moldovei cu Transilvania. 

Oare pe unde se ascund Flutur şi Chirica în aceste zile? 

  • În loc de unirea celor două regiuni şi autostrăzile care ar face-o posibilă, la dezbaterile ce au însoțit instalarea guv. Cîțu s-a vorbit (tot) despre metroul lui Boc de la Cluj, un proiect de interes local (nu național!), pe care PNL şi aliații săi din guvern se pregătesc să-I susțină în detrimentul autostrăzii spre Moldova. 

Peste speranțele şi năzuințele moldovenilor & proiectele de dezvoltare ale acestei regiuni se va aşterne, cât de curând, un strat gros de praf: praful indiferenței guvernării de dreapta, CDR 2.0, asezonat cu tăieri, concedieri şi o austeritate care va da înapoi, cu ani buni, Moldova menținându-i statutul dezonorant şi nemeritat de cea mai săracă regiune din UE”, a scris Benea, pe Facebook.

spot_img
Campanii publicitare
    sales banner