vineri, iunie 2, 2023

Drulă cere demiterea lui Grindeanu, după accidentul de la Galaţi: Nu îşi asumă funcţia de ministru

Preşedintele USR, Cătălin Drulă, cere demiterea „urgentă” a ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, după accidentul feroviar produs, sâmbătă seară, în Gara Galaţi, scrie Agerpres.

„Catastrofă feroviară după catastrofă feroviară, iar Sorin Grindeanu nu e de găsit nicăieri. În seara aceasta a avut loc un accident la Galaţi, soldat cu mai multe persoane rănite. Acum nici două săptămâni, autorităţile minţeau în primă fază după accidentul feroviar din Teleorman. Nici atunci nu ştia nimeni unde e Grindeanu. Îi cer urgent să iasă public cu explicaţii şi să prezinte românilor ce măsuri ia pentru siguranţa din transportul feroviar. Lipsa de asumare şi preocupare a lui Sorin Grindeanu a adus sistemul feroviar într-o stare gravă, care pune în pericol vieţi omeneşti. Grindeanu nu e în stare să fie ministru, trebuie demis urgent ca să evităm alte catastrofe în viitor”, a precizat Cătălin Drulă, conform unui comunicat transmis de USR.

Potrivit CFR Călători, evenimentul a avut loc în staţia Galaţi, la cuplarea locomotivei la garnitură pentru formarea trenului Regio 7576 în relaţia Galaţi – Mărăşeşti fiind tamponat primul vagon.

În urma impactului, au fost rănite patru persoane, respectiv mecanicul, conductorul, şeful de tren şi un călător.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi a transmis că cele patru victime au fost transportate la spital, una dintre acestea, care se afla în stop cardio-respirator la momentul sosirii echipajelor, fiind resuscitată şi internată la Terapie Intensivă.

De asemenea, au fost avariate locomotiva şi vagonul.

Mecanicul de locomotivă are vârsta de 50 ani şi o vechime în conducerea trenurilor de călători de peste 15 ani.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a solicitat companiei feroviare să comunice rapid informaţiile relevante opiniei publice.

„Urmează o anchetă privind acest accident feroviar. I-am cerut directorului general al CFR Călători să prezinte urgent explicaţii şi să vină cu soluţii pentru ca astfel de situaţii să nu se mai repete”, a declarat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

spot_img

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Campanii publicitare
    sales banner