Elena Udrea şi Alina Bica rămân în arest în Costa Rica doua luni!

Udrea Bica arestate costa rica

Şeful biroului Interpol Costa Rica, Gustavo Chinchilla, a anunţat că Elena Udrea şi Alina Bica se află în arest preventiv pentru două luni în centrul penal Vilma Curling în aşteptarea procesului de extrădare.

Elena Udrea nu a contestat măsura reținerii.

Elena Udrea şi Alina Bica se află deja de o săptămână în arestul poliţiei din Costa Rica.

Elena Udrea şi Alina Bica au fost ridicate de pe stradă din Costa Rica, miercurea trecută.

Autoritățile din Costa Rica spun că este posibilă extrădarea, chiar dacă fostul ministru are un copil mic. Condamnată la șase ani de închisoare cu executare în România, Elena Udrea a fost ridicată de ofițerii Interpol din San Jose în timp ce își bea cafeaua, conform ȘtirilorProTV.

Încă din luna iunie, Poliţia Română a emis un mandat de arestare pe numele Elenei Udrea. Tot atunci şi ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, anunţa că a trimis cererea de extrădare în Costa Rica.

O  posibilă decizie asupra solicitării de extrădare are un parcurs lung. În primul pas, magistraţii din San Jose vor discuta cererile de azil făcute de Elena Udrea şi Alina Bica.

Dacă autorităţile din Costa Rica vor accepta extrădarea Elenei Udrea, atunci aceasta va fi adusă imediat în România de o echipă de poliţişti români. În acel caz, fostul ministru ar putea cere amânarea executării sentinței până când fetiţa ei va împlini un an, cerere care ar putea fi sau nu acceptată de autorităţile din România, conform sursei menționate.

Elena Udrea are de executat 6 ani de închisoare primiţi în dosarul „Gala Bute″, iar  pe Alina Bica o aşteaptă 4 ani de detenţie pentru „favorizarea infractorului”.