Europarlamentarul Ramona Strungariu (USR-PLUS) cere lămuriri cu privire la distribuirea vaccinurilor pe judeţe

Europarlamentarul Ramona Strungariu (USR-PLUS) i-a cerut coordonatorului campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, Valeriu Gheorghiţă, să explice public algoritmul distribuţiei vaccinurilor în ţară.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Ramona Strungariu, originară din Vaslui, a acuzat că în acest judeţ nu ar fi ajuns suficiente doze de vaccin Pfizer şi a solicitat ca autorităţile să spună ‘dacă judeţul Vaslui nu este şi el un judeţ al acestei ţări, cu oameni care merită acelaşi respect şi aceeaşi atenţie’.

‘Citesc că vom deschide, în curând, încă 144 de centre de vaccinare Pfizer. Perfect. (…) Cum, în aceste condiţii, listele de aşteptare din unele centre de la mine din judeţ, cu peste 2.000 de oameni pe ele, sunt neclintite? Am monitorizat permanent situaţia. Au intrat în mai multe rânduri doze de vaccin în ţară, cantităţi semnificative, între momentul înscrierii unor oameni pe aceste liste şi momentul prezent. Cifrele arată la fel. Unde au ajuns aceste doze şi cum au fost distribuite în regiuni? Oamenii de pe acele liste, înscrişi în centrele respective, nu sunt tot oameni? Unde deschidem centrele noi pe care le-aţi anunţat? Câte situaţii similare cu cea de la Vaslui avem în ţară? Cam cât, totuşi, mai funcţionează ideea asta de cetăţenie de mâna a doua, fără să ne explodeze în faţă?’, a transmis Ramona Strungariu.

Sursa: PRESSONLINE