EXCLUSIV : Cine este profesionistul pe care Ciobotărică l-a găsit la CEO?

EXCLUSIV

Cine este profesionistul pe care Ciobotărică l-a găsit la CEO?
cine este
Laurenţiu Ciobotărică, noul director al Complexului Energetic Oltenia, vorbeşte pentru prima dată despre perioada în care este director general interimar al companiei. A fost numit în luna decembrie, iar în ianuarie, societatea trebuia să livreze peste 30% din energia necesară Sistemului Energetic Naţional, din cauza gerului. Împreună cu salariaţii, a făcut faţă acestui prim examen, dat cu Ministerul Energiei. Ciobotărică spune că a avut lângă el profesionişti şi îl nominalizează pe Ion Pisc, directorul termocentralei Rovinari.

Ciobotărică spune că a găsit la Complexul Oltenia oameni dedicaţi meseriei lor şi profesionişti.

ceoltenia

“Aşa cum am spus în prima mea conferinţă de presă am găsit o companie îmbătrânită pe care vreau să o readuc la viaţă. În perioada scurtă care a trecut de când sunt director general interimar, a trebuit să facem faţă unei situaţii care a ţinut de siguranţa naţională. Cu ajutorul Complexului Energetic Oltenia, am reuşit să asigurăm cantitatea necesară de energie într-o perioadă geroasă, şi astfel, încă o dată, s-a dovedit importanţa cărbunelui. Important este însă că există oameni profesionişti, care se gândesc în primul rând, la meseria lor. Le mulţumesc pentru munca depusă la multele grade cu minus şi mă bucur să vă spun că unul dintre aceşti oameni este Ion Pisc, directorul Termocentralei Rovinari, în care am mare încredere, “ a declarat Laurenţiu Ciobotărică.

Pisc, director de un sfert de veac

ion-pisc

Ion Pisc este cunoscut ca un profesionist desăvârşit în domeniul energiei produse pe cărbune. Lucrează la Termocentrala Rovinari din anul 1980, an în care a absolvit Institutul Politehnic Bucureşti. A deţinut succesiv funcţii de director în cadrul termocentralei Rovinari, 25 de ani. Colegii spun despre el că meseria de “a făuri lumină “ l-a convins să rămână în acest domeniu atâta timp.
Termocentrala pe care Ion Pisc o conduce livrează energie în sistem, cu toate grupurile energetice din anul 1978. Până în prezent, energia produsă la Rovinari este de 182 TWH şi sunt respectate toate normele de mediu.

Ion Pisc a deţinut toate funcţiile în minerit şi energie fără să fie implicat politic, un lucru rar întâlnit în cadrul companiei.