miercuri, iunie 29, 2022

Fanii lui Sepsi Sf. Gheorghe s-au întors cu spatele la intonarea imnului naţional, la finala Cupei României

„Vă rugăm să vă ridicați, urmează imnul României”, a fost anunțul crainicului stadionului din Giulești joi seara la finala Cupei României la fotbal, dintre Sepsi OSK Sf. Gheorghe şi FC Voluntari, scrie digisport.ro.

În momentul intonării imnului României, câțiva fani ai echipei din Sfântu Gheorghe s-au întors cu spatele, iar alţii au rămas aşezaţi, conform imaginilor difuzate de Digi Sport. Apoi, după imn, aceștia au scandat „Ungaria, Ungaria!”.

Sepsi a câştigat cu 2-1 şi a cucerit pentru prima oară Cupa României la fotbal.

Contextul este unul cu totul nepotrivit și vine după un alt moment care a provocat controverse, care a avut loc recent la un meci de hochei.

Pe 8 mai, naţionala de hochei a României a fost învinsă de echipa Ungariei, cu scorul de 4-2 (2-0, 1-2, 1-0), la Ljubljana (Slovenia), în ultimul său meci de la Campionatul Mondial de hochei pe gheaţă, Divizia I, Grupa A.

La finalul partidei, jucătorii de etnie maghiară din naţionala României s-au alăturat fanilor și au cântat așa-zisul imn al Ținutului Secuiesc.

Pentru acel eveniment, Comitetul Olimpic şi Sportiv Român a sesizat Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD).

Au mai fost probleme și la meciul Sepsi – U Craiova 1948, din ultima etapă a play-out-ului, când partida a fost întreruptă de două ori din cauza scandărilor xenofobe ale suporterilor olteni.

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Campanii publicitare
    sales banner