marți, august 9, 2022

Fermierii olandezi care protestează se tem că statul vrea să le ia de fapt pământurile pentru a face locuinţe pentru refugiaţi

Fermierii olandezi care protestează de mai multe săptămâni acuză faptul că statul doreşte pe fond să le ia pământurile pentru a face locuinţe pentru refugiaţii din toate colţurile lumii care ajung în Olanda, scrie r3media.ro care postează şi un scurt interviu obţinut de la un jurnalist olandez cu unul dintre protestatari.

„Toată lumea a auzit de protestele fermierilor olandezi din ultima vreme, dar din păcate, reprezentanții acestora nu au apărut în mass-media pentru a-și expune punctul de vedere.

R3media oferă mărturia unui astfel de fermier. Jeroen van Maanen, fermier care produce lactate din Zeewolde, a discutat cu jurnalistul Michael Yon despre protestele care au cuprins această țară.

Maanen a explicat că aceste proteste au început din 2019, deoarece Guvernul olandez încearcă să reducă emisiile de azot numai prin reducerea efectivelor animalelor pe care le cresc fermierii.

Olandezul spune că în spatele acestor restricții – deși există și alte tehnologii de reducere a poluării – stă intenția de a elimina mâncarea tradițională și de a o înlocui cu un veganism. Maanen consideră că poluarea este doar un pretext.

„Protestele au loc deja de doi ani. În octombrie 2019 a avut loc primul mare protest.

Planul Guvernului Olandez e groaznic, idiot, fără niciun folos. Au divizat Olanda în mai multe regiuni: unele trebuie să-și reducă emisiile cu 12%, alte regiuni trebuie să își reducă emisiile cu 46,75 sau 95%.

Sistemul juridic este setat astfel încât să nu permită utilizarea inovațiilor în reducerea emisiilor.

Astfel că singura cale permisă rămâne reducerea efectivelor animalelor. Azotul este mai degrabă, bățul cu care bați câinele. Este doar pentru a camufla adevărata cauză.

Anumite partide de stânga și probabil din toată lumea – este aceeași mișcare – vor să elimine industriile care cresc animale. Vor să aibă o tranziție către o alimentație pe bază de plante, să facă tranziția către vegetariasm.

Fiecare fermier și fiecare cetățean știe că eliminarea efectivelor animalelor nu este o soluție. Noi producem alimente și pe două treimi din suprafața agricolă crește doar iarbă. Ai nevoie de vaci, precum aceasta, pentru a transforma iarba în carne, lapte și tot ce vreți”, a spus el.

Fermierul afirmă că Guvernul urmărește să ia pământurile fermierilor, pentru a construi locuințe pentru refugiați. Maanen îi îndeamnă pe europeni să lupte pentru fermierii lor dacă vor să aibă ce pune în farfurie.

„Ne temem că trebuie să ne părăsim pământurile, căci și aici este o agendă ascunsă în spate. În Olanda, statul vrea pământul fermierilor. 62% din suprafața Olandei este cultivată de fermieri și guvernanții vor să pună mâna pe el, ieftin pentru a construi case.

Dar o familie olandeză are 1,8/1,9 copii, deci nu este o problemă. Dar ei aduc 100.000 de refugiați pe an, care au nevoie de locuințe. De-asta vor pământurile noastre.

Avertismentul fermierilor olandezi către Europa este: ce vreți să mâncați peste câțiva ani?

Vom continua să facem agricultură, să luptăm pentru fermele noastre. Problema noastră din Olanda, va fi a voastră în următorii ani”, a mai zis olandezul”.

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Campanii publicitare
    sales banner