marți, mai 24, 2022

Fetița de 5 ani, diagnosticată cu boala Wilson, a primit transplant hepatic

În seara zilei de 30 aprilie a fost realizat cu succes transplantul hepatic pediatric la fetița de 5 ani, diagnosticată cu Boala Wilson și insuficienta hepatica, a transmis Ministerul Sănătății.

”Transplantul hepatic pediatric a fost realizat în cadrul Școlii de Chirurgie  din cadrul Institutului Clinic Fundeni aflata sub îndrumarea domnului Prof.Dr.Irinel Popescu. Dupa transplant starea fetitei este stabilă, ea ramanand sub supraveghere in sectia de terapie intensiva 3 de la Institutul Clinic Fundeni. Echipa chirurgicala si de ingrijire a fost compusa din specialisti de la Institutul Clinic Fundeni si de la Spitalul de Copii Grigore Alexandrescu”, a transmis Ministerul Sănătății, printr-un comunicat de presă.

Ministerul Sănătății a precizat că Spitalul de Copii Grigore Alexandrescu se afla în proces avansat de acreditare pentru realizarea unui Compartiment de transplant hepatic pediatric.

”Aceasta presupune îndeplinirea criteriilor referitoare la activitatea de transplant în domeniile resurselor umane, bazei materiale și cele operaționale. Colaborarea cu specialiștii de la Institutul Clinic Fundeni este esențiala pentru încheierea cu succes a acestui proces. Conf. dr. Laura Bălănescu a fost desemnata coordonator al noului Centru de transplant hepatic pediatric. Ministerul Sănătății va acorda tot sprijinul necesar pentru acreditarea și functionarea cât mai rapidă a acestui Centru, încât în cursul verii să poată realiza primele transplanturi hepatice la copii din România”, potrivit sursei citate.

​Fetița în vârstă de 5 ani a fost considerată primul caz suspect de hepatită de origine necunoscută din România, testele ulterioare arătând că suferă de fapt de boala Wilson.

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Campanii publicitare
    sales banner