Firea acuză Guvernul de ”manipulare şi dezinformare” în raportarea infectărilor cu COVID – 19

firea psd

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a acuzat, duminică, Guvernul de ”manipulare şi dezinformare” în ceea ce priveşte raportarea a 100 noi cazuri de pacienţi cu COVID-19 în Bucureşti, afirmând că doar zece bolnavi au fost internaţi la Spitalul ”Victor Babeş”.

”Ministerul sănătaţii, condus de un membru PNL, a anunţat la prânz, prin comunicatorii-dezinformatori uzuali, că în Bucureşti au apărut 100 de noi cazuri de pacienţi covid 19, de ieri până azi. Ca să vedeţi până unde se merge cu manipularea şi dezinformarea, iată câteva cifre : Spitalul Victor Babes 10 internări; Spitalul Colentina 0 internări (sunt asteptati 4 pacienti din tara, anuntati dupa comunicarea oficiala); Spitalul Carol Davila 0 internari”, a declarat Gabriela Firea, pe Facebook.

Primarul Capitalei a afirmat că dacă se scad din 100 cei 10 pacienţi de la ”Victor Babeş” rămân 90 de pacienţi.

”Întrebare : unde sunt cei 90 de pacienţi? Unde s-au evaporat? Unde sunt trataţi? S-a anunţat fără echivoc că nu mai sunt locuri la Matei Balş şi Marius Nasta. Şi dacă se eliberau câteva, prin externări, nu încăpeau 90 de pacienţi. Iata o problema de matematică de clasa a 2-a! La fel ca şi simpla problemă de logică de ieri : câţi pacienţi s-au internat la Matei Balş, în timpul vizitei oficiale? (…) Ne credeţi pe toţi proşti! Dar nu uitaţi că suntem mulţi!”, a adăugat Firea.

Primarul general a acuzat Guvernul că ”sădește panică” în rândul românilor.

”Vreţi să fugă toţi investitorii din Capitala ţării? Să se închidă toate ambasadele? La o populaţie de peste 4 milioane de locuitori, cei 4 mii de pacienţi covid internaţi în Bucureşti, în 5 luni, dintre care 60% din judeţele ţării, înseamnă un procent foarte mic. Nici pe departe focar! Veţi da socoteală pentru panica pe care o sădiţi în sufletele românilor! Şi pentru defăimarea Capitalei! Îi îmbolnăviţi de inimă pe oameni! Transmiteţi depresie comunitară!”, afirmat edilul.

Grupul de Comunicare Strategică a respins acuzaţiile.

”Respingem astfel de acuzaţii formulate din raţiuni politice, care au la bază confuzii grave făcute între numărul persoanelor confirmate şi numărul persoanelor internate, fără a ţine cont de actualul cadru legislativ în vigoare. Omisiunea deliberată a unor instrumente legislative care nu sunt încă operaţionale, dar care au făcut obiectul dezbaterilor publice din ultimele zile, arată erorile de construcţie logică a afirmaţiilor indicate”, arată sursa citată.