marți, iunie 28, 2022

Firea anunță că amână dezbaterile privind Regulamentul – cadru de TAXI în București

Conform unei informări în legatura cu „proiectul de hotarare privind aprobarea Regulamentului – cadru, a Caietului de sarcini si a contractului de atribuire in gestiune delegată pentru organizarea si executarea serviciului public de transport local in regim de taxi si abrogarea Hotararii C.G.M.B. nr. 178/2008”, aflat pe ordinea de zi a sedintei de Consiliu din data de 28  martie, Primaria Municipiului Bucuresti informeaza:

La nivelul Ministerului Transporturilor s-a constituit un grup de lucru format din specialisti ai ministerului, precum si experti din Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice si din cadrul Municipalitatii, care lucreaza deja la modificarea Legii nr. 38/2003 – Legea taximetriei.

  • Ca urmare, Primarul General al Municipiului Bucuresti a decis amanarea dezbaterilor pe  acest proiect, pana la modificarea legislatiei de specialitate, astfel incat forma finala a acestuia sa fie in deplina concordanta cu actul normativ aflat deocamdata in lucru.

Gabriela FireaPrimarul General Gabriela Firea: „Militez pentru o lege si un regulament conform normelor europene in ceea ce priveste serviciile de taximetrie din Capitala, care sa il favorizeze exclusiv pe cetatean si nicidecum grupurile de interese aflate de o parte sau de alta a baricadei. Le sugerez celor care platesc bani grei in campanii de defaimare a Primarului General si a Primariei Capitalei sa-i foloseasca in mod constructiv pentru cauze nobile. Nu ma las intimidata de astfel de campanii si am toleranta zero la santaj. Voi dovedi in continuare ca rezist oricarei forme de presiune, pentru ca dezideratul meu este binele bucurestenilor. Ne dorim cu totii ca Bucurestiul sa fie comparabil cu orice capitala europeana, dar constat ca unii uita ca acest lucru se poate rezolva doar cu respectarea legii”.

Imediat ce actul legislativ va fi aprobat, Municipalitatea va elabora o noua propunere de hotarare. Proiectul va fi supus atat dezbaterii publice cat si votului consilierilor generali, astfel incat bucurestenii sa beneficieze de servicii publice moderne, sigure si la standarde europene.

spot_img
Campanii publicitare
    sales banner