duminică, octombrie 1, 2023

Firea îl acuză pe primarul Capitalei că le cere proprietarilor din clădirile cu faţade restaurate să plătească milioane de euro

Fostul Primar General Gabriela Firea l-a acuzat pe actualul edil al Capitalei, Nicuşor Dan, că le cere proprietarilor din clădirile cu faţade restaurate să plătească milioane de euro şi că Administraţia pentru Consolidări nu a semnat vreo convenţie cu un proprietar, iar compania municipală de consolidări a fost băgată în faliment ”cu scopul precis de a obţine toate contractele finanţatorii campaniei electorale”.

”În Noul Bucureşti, Firea e vinovată pentru orice, în primul rând pentru neputinţa actualei conduceri. Se spune ca Firea a împânzit Bucureştiul cu “spoieli” şi “cârpe” care stau să cadă. După un an şi jumătate, cu Nicuşor Dan primar general, nu cad doar “cârpele” puse de Firea, ci şi zidurile şubrede din spatele lor. Clădirile şubrede sunt tot aşa, chiar dacă urmau să fie readuse la viaţă, în sfârşit! Primarul face anchete, analizează, se gândeşte de unde ar trebui să înceapă, şi dă vina tot pe fosta administraţie care a îndrăznit să mişte un program încremenit în timp”, a scri Firea pe Facebook, conform News.ro.

Fostul primar al Capitalei arată că, până în 2016, doar 20 de clădiri au fost consolidate în Capitală din bani publici şi la tot atâtea au lucrat şi ei în patru ani!

”Cât am fost primar general, am reuşit să recâştigăm încrederea bucureştenilor în primărie. Ne-au lăsat să le facem locuinţele mai sigure şi au văzut că pe şantier chiar se muncea. De un an si jumătate, însă, e prea multă linişte: Administraţia pentru Consolidări nu a semnat vreo convenţie cu un proprietar, iar Compania municipală de consolidări a fost băgată în faliment cu scopul precis de a obţine toate contractele finanţatorii campaniei electorale. Cu un singur şantier se laudă “Noul Bucureşti” şi acela e lăsat moştenire tot de noi”, spune Firea.

”Lucrările pe care Municipalitatea le-a realizat în programul de reducere a riscului seismic, în mandatul meu, au fost gratuite pentru majoritatea bucureştenilor şi aşa trebuie să rămână.Totul a fost realizat legal, în baza unor hotărâri ale Consiliului General, iar lucrurile sesizate de Curtea de Conturi, în 2019, au fo st remediate înainte de finalizarea lucrărilor. Bucureştenii suferă acum doar pentru că noua conducere a Capitalei se încăpăţânează să găsească nereguli făcute de administraţia Firea.Regret un singur lucru: munca noastră de patru ani s-a dus pe apa sâmbetei. Bucureştenii şi-au pierdut încrederea, iar reducerea riscului la cutremur în capitala europeană cu cel mai ridicat risc seismic este un subiect închis!”, mai scris Firea în postare.

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Campanii publicitare
    sales banner