vineri, august 19, 2022

Firea: Parcursul meu a fost deviat de furtul de la urne/ La parlamentare vor dori să fure mai mult ca să aibă majoritate de dreapta

Primarul în funcţie al Capitalei, Gabriela Firea, care a pierdut alegerile, a declarat că parcursul său politic a fost „deviat” de ceea ce a numit un „furt masiv” la scrutinul din 27 septembrie, afirmând că dacă un expert independent ar evalua softul folosit la alegeri, s-ar ajunge la anularea alegerilor.

„În ciuda furtului masiv, diferenţa nu este foarte mare între mine şi cel care teoretic, cel puţin, a câştigat. Dar cred că cetăţenii trebuie să ştie adevărul, chiar dacă parcursul meu a fost deviat de furtul care s-a înregistrat la urne în municipiul Bucureşti şi probabil şi în alte locuri din ţară, dar lumea s-a temut să mai vorbească”, a declarat Gabriela Firea, duminică seară, la România TV.

Gabriela Firea a afirmat că dacă un expert independent ar putea să facă o expertiză softului folosit la scrutinul din 27 septembrie, alegerile ar fi anulate.

„(…) solicităm o expertiză independentă europeană pentru softul STS care a fost folosit de către AEP, pentru că practic STS-ul a asigurat suportul tehnic logistic, dar practic AEP-ul a fost cel care a folosit softul. (…) Dacă s-ar accepta să vină un expert internaţional să verifice softul, să verifice aceste neconcordanţe între procesele verbale de la secţiile de votare şi ce este pe site-ul AEP, să vadă imaginile, eu vă spun că ar trebui să fie anulate alegerile, probabil nu doar în Bucureşti, probabil şi în alte zone ale ţării”, a declarat Firea.

Gabriela Firea a susținut că ”la parlamentare probabil vor dori să fure şi mai mult astfel încât să-şi asigure, prin fraudă, o majoritate parlamentară consistentă în zona de dreapta”.

spot_img
Campanii publicitare
    sales banner