Florin Cîțu a ajuns la Romexpo: După ziua de azi, PNL va fi mai unit și mai puternic FOTO

Foto: Eco Politic / News Bucuresti

La Romexpo, a ajuns de puține momente și premierul Florin Cîțu, contracandidatul lui Ludovic Orban la șefia PNL. Acesta a subliniat că, din punctul său de vedere, a desfășurat o campanie „optimistă”, cu „mesaje pozitive”.

”După ziua de azi, PNL va fi mai unit, mai puternic și se va pregăti pentru a caștiga alegerile din 2024”, a declarat Florin Cîțu. Premierul a spus că se bazează pe cât mai multe voturi.

„Sunt mulți liberali care nu participă astăzi, dar acest Congres este pentru toți liberalii. Despre cei care protestază? Avem și noi în opoziție, în AUR și în USR, protestatari. Totdeauna vor exista protestatari. (…) Nu am văzut cine sunt protestarii de aii, dar trăim în România și susținem dreptul la opinie”, a comentat Florin Cîțu.

Premierul spune că acest congres este organizat impecabil, „așa cum a fost cel din 2017” și că „totul va fi transparent”.

Cîțu a spus că a invitat la Congres și liderii altor formațiuni politice, dar că aceștia ar fi refuzat să participe.

Despre criza de la guevrnare: „A fost provocată de ce care au plecat de la guvernare. Când vor veni înapoi, se va rezolva problema”.

Întrebat despre posibile fraude, Orban a spus: „Încrederea mea este că nu vor fi încercări. Practic, aici ca președinte al partidului n-am putut să intervin. Avem o comisie de organizare a congresului și, de asemenea, avem o comisie de numărare și validare a votului care este formată cu repezentare paritară și care va fi condusă de președintele Comisiei de organizare, Theodor Stolojan. Am încredere că vor fi respectate toate procedurile de vot astfel încât să fie asiguat secretul votului”.

Liberalii se întrunesc, sâmbătă, la Romexpo, pentru a-și alege președintele pentru următorii patru ani, într-un congres la care vor participa aproximativ 5.000 de oameni. În cursă s-au înscris Ludovic Orban și Florin Cîțu.